Altın Güvercin'de Muhteşem Final - Son Dakika
Magazin

Altın Güvercin'de Muhteşem Final

Altın Güvercin\'de Muhteşem Final

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması olan Altın Güvercin muhteşem bir final ile sona erdi.

23.06.2013 05:13

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması olan Altın Güvercin muhteşem bir final ile sona erdi. Bu yıl 21. kez düzenlenen Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın 4 gün süren meydan konserlerinin ardından gerçekleşen muhteşem final gecesi bu yıl ilk kez yeni açılan Kuşadası Efes Kongre Merkezinde yapıldı. Binlerce vatandaş, Kongre Merkezini hınca hınç doldururken, aralarında Deniz Seki ve İlhan Şeşen gibi isimlerinde besteleriyle yarıştığı muhteşem final gecesinde birinci olarak, Altın Güvercin'i "Seninle Sevdim" isimli bestesiyle Neslihan Demirtaş kazandı.

Renkli görüntülere sahne olan final gecesine; Aydın Valisi Kerem Al, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan, Kuşadası Emniyet Müdür Vekili Aykut Bozkurt, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'un yanı sıra çok sayıda davetli ve yaklaşık 6 bin vatandaş katıldı.

Büyük final gecesinin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin'i Kuşadası halkının arzusunun kanatlandırdığını söyledi. Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Altungün, "Altın Güvercin Kuşadası halkının eseridir. Kuşadası halkının ve sanat camiasının ilgisi, altın Güvercin'in uçmaya devam edeceğini gösteriyor" dedi. Daha sonra konuşan Aydın Valisi Kerem Al ise bir toplumun uygarlık düzeyinin sanatla doğru orantılı olduğunu belirterek, 21. Kez yapılan yarışmanın daha uzun yıllar devam etmesini diledi.

TRT MÜZİK kanalından canlı yayınlanan yarışmada, Ali Rıza Türker'in başkanlığını yaptığı büyük jüride Kenan Doğulu, Tarık Sezer, Mina Yıldırım, Özgür Semiz, Levent Mayda, Batıkan Manço, Barış Şensoy ve Ali Yavuz yer alırken, halk jürisinde ise Gülhan Tabak, Feridun Uzun, Emre Hurda, Mehmet Yazıcı ve Özgür Özmavi yer aldı. Yarışmaya başvuran yüzlerce eser arasından Garo Mafyan başkanlığındaki Ali Rıza Türker, Feyyaz Kuruş, Gür Akad ve Sadun Erdönmez'den oluşan müzik otoriteleri tarafından iki gün süren ön eleme sonucu seçilerek finale kalan 10 beste, Sadun Erdönmez'in şefliğinde sırasıyla seslendirildi. Büyük jüri değerlendirme için toplanırken, sahneye İzel çıktı. İzel, birbirinden güzel şarkılarıyla Efes Kongre Merkezi büyük salonunu dolduran binlerce Kuşadalı'yı coşturdu.

Ardından ödüller açıklandı. En iyi yorumcu ödülü, "Seninle Sevdim" isimli kendi bestesini seslendiren Neslihan Demirtaş'ın oldu. Demirtaş'a ödülünü TRT temsilcisi Levent Mayda verdi. Daha sonra sıra üçüncü olan eserin açıklanmasına geldi. Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün tarafından verilen Bronz Güvercin ve 5 bin lira para ödülünü ""Hal mi kaldı?" isimli bestesiyle Erdinç Erişmiş aldı. İkinci olan ve Gümüş Güvercin ödülünü "Git" isimli bestesiyle kazanan Selen Bağcı ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezan'dan alırken, 10 bin lira para ödülünü ise Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün verdi. Büyük ilgi gören büyük finalde Altın Güvercin'e "Seninle Sevdim" isimli bestesiyle Neslihan Demirtaş ulaştı. Neslihan Demirtaş birincilik ödülünü Aydın Valisi Kerem Al'dan alırken, mutluluk gözyaşlarını tutamadı. Neslihan Demirtaş, besteyille Altın Güvercin'de birinci olurken, ayrıca Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından 20 bin lira para ile ödüllendirildi. 21. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması final gecesi, Neslihan Demirtaş'ın Altın Güvercin'i kazanan "Seninler Sevdim" isimli bestesini bir kez daha seslendirmesiyle final gecesi sona erdi.

BARIŞ MANÇO ONUR ÖDÜLÜNÜ KENAN DOĞULU ALDI

Altın Güvercin Müzik Yarışması bünyesinde verilen Barış Manço Onur Ödülü'nü bu yıl Kenan Doğulu aldı. Kenan Doğulu'ya ödülünü Barış Manço'nun oğlu Batıkan Manço ile birlikte veren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Barış Manço gibi büyük bir sanatçı adına bu yıl Kenan Doğulu gibi Türk müziğinin önemli bir isme verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda Atilla Özdemiroğlu, Sezen Aksu, Kayahan, M.F.Ö. ve Zülfü Livaneli gibi Türk müzik dünyasının önemli isimlerinin aldığı Barış Manço ödülünü almaktan gurur duyduğunu açıklayan Kenan Doğulu, "Kendisini tanıma ve programına çıkma onurunu yaşadığım Barış Manço yaşasaydı, eminim ki bu ödülü bana kendi elleriyle verirdi" dedi. Kenan Doğulu, ödülü aldıktan sonra hayranlarına Barış Manço'nun unutulmaz şarkısı Dağlar Dağlar'ı seslendirdi ve büyük alkış aldı.

TÜRSAB GENEL BAŞKANI'NA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI VE YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Bu arada, 21. Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Kuşadası Festivali kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy'a yaşam boyu başarı ödülü verildi. Yaşam boyu başarı ödülünü Aydın Valisi Keram Al'ın elinden alan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, muhteşem final gecesinde ayrı bir mutluluk daha yaşadı. Daha önce Kuşadası Belediye Meclisi tarafından Kuşadası turizmine yaptığı katkılardan dolayı fahri hemşeri kabul edilen Başaran Ulusoy'a Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, fahri hemşerilik beratını sundu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Altın Güvercin'de Muhteşem Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement