"4. Uluslar Arası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu" - Son Dakika
Politika

"4. Uluslar Arası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu"

"4. Uluslar Arası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu"

Eskişehir'de, '4.Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu' düzenlendi.

31.03.2013 12:37

Eskişehir'de, '4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu' düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre Merkezi'nde gerçekleşen sempozyuma, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Kurucu Başkanı Muhsin Yazıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan ve kızı Firuze Yazıcıoğlu'nun yanı sıra, Türk dünyasından bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler, parti genel başkanları, belediye başkanları ve yazarlar katıldı.

Sempozyum saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunulmasıyla başladı. Daha sonra konuşan BBP Kurucu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, "Muhsin Yazıcıoğlu Türk Dünyasında neler yapmış. Bugün bunları hep birlikte dinleyeceğiz. Buraya gelen herkese teşekkür ederim" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici ise yaptığı konuşmada 'Türk İslam Dünyası'nın kurulması gerektiğini söyledi.

'Mazlumun olduğu her yerde Muhsin Yazıcıoğlu vardı' diyen Destici, "Biz her yıl 25-35 Mart tarihleri arasında Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitlerimiz anma haftası olarak değerlendiriyoruz. Geriye doğru gidip baktığımızda Bosna Hersek'te büyük savaşlar yaşlanırken, rahmetli Yazıcıoğlu Bosna'da cephanedeydi. Kosava'da vatandaşlar yaşam mücadelesi verirken, Muhsin Başkan cephelerdeydi. Mazlumun olduğu her yerde Muhsin Yazıcıoğlu vardı. Birileri Avrupa Birliği'ne girmek için yanıp tutuşurken, bizler her zaman Türk Birliği dedik. Bir Türk İslam dünyası hayel ediyoruz. Bu hayalimizi de Türk devletlerinde bulunan kardeşlerimizle çalışmalar yapmaya devam ederek başaracağız. Rahmetli Genel Başkanımız ve onunla birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Sempozyumun Eskişehir'de yapılmasının benim için ayrı bir önemi var. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentinde Muhsin Yazıcıoğlu'nu anmak bize onur veriyor" dedi.

Daha sonra konuşmacılar Yazıcıoğlu'nun hayatı hakkında davetlilere bilgi aktardılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika '4. Uluslar Arası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement