AB Bakanı Çavuşoğlu Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Kabul Etti - Son Dakika
Politika

AB Bakanı Çavuşoğlu Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Kabul Etti

AB Bakanı Çavuşoğlu Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu\'nu Kabul Etti

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB sürecinde kamu denetçiliği müessesesinin yaptığı çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

27.01.2014 11:45  Güncelleme: 12:00

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB sürecinde kaemu denetçiliği müessesesinin yaptığı çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ombudsmanlık görevine ilişkin, "Hem kişisel olarak, hem kurum olarak gerçek demokrasiyi ülkemizde görmek istiyorsak insan haklarını ve temel hak ve özgürlüklerini en iyi şekilde savunmak istiyorsak bu tür kurumları güçlendirmemiz gerekiyor. Biz AB sürecinde Kamu Denetçiliği müessesesinin yaptığı çalışmalara çok önem veriyoruz" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu kabul etti. AB Bakanlığı'nda gerçekleşen kabulde Bakan Çavuşoğlu, Kamu Denetçisi ve uluslar arası tabirle Ombudsmanın kendilerini ziyaret etme nezaketini gösterdiklerini kaydederek, Ombudsmanlık müessesinin demokrasi için ne kadar önemli olduğunu bilen birisi olduğunu ifade etti. Ömeroğlu'nun bu görevin başına geldiğini anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Görevi üstlendiği günden bu yana objektif tutum ve raporlarıyla da gerek Türkiye içinde gerekse Avrupa nezdinde uluslar arası örgütler nezdinde, Avrupa Konseyi nezdinde ve AB nezdinde büyük bir saygınlık yarattı. Hem kişisel olarak, hem kurum olarak gerçek demokrasiyi ülkemizde görmek istiyorsak insan haklarını ve temel hak ve özgürlüklerini en iyi şekilde savunmak istiyorsak bu tür kurumları güçlendirmemiz gerekiyor. Biz AB sürecinde Kamu Denetçiliği müessesesinin yaptığı çalışmalara çok önem veriyoruz. Raporlarına ve tavsiyelerine çok değer veriyoruz ve faydalanıyoruz. Bu vesileyle objektif ve güzel çalışmalar için teşekkür ediyoruz".

"KENDİLERİNDEN BİZ HER ZAMAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'da, Bakan Çavuşoğlu'nun kurumlarına gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür ederek, "Sayın Bakanı daha önceden de tanırım. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanlığı döneminde konferanslarında izleyen biriyim. Gerçekten bu kurumun kurulmasında büyük emekleri olan özellikle çocuk ombudsmanlığı konusunda da oldukça gayretleri olan değerli Bakanımızdır. Kendilerinden biz her zaman destek bekliyoruz. Zaten müşterek olarak bir eşleştirme programımız var. AB Bakanlığı olarak da bizi izleme durumundalar ve bunu AB 'ye iletme durumundalar. Biz onlarla da güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AB Bakanı Çavuşoğlu Kamu Başdenetçisi Ömeroğlu'nu Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement