Arnavutluk'ta Üç Kadın Milletvekili İstifa Etti - Son Dakika
Politika

Arnavutluk'ta Üç Kadın Milletvekili İstifa Etti

Arnavutluk\'ta Üç Kadın Milletvekili İstifa Etti

İstifa eden milletvekilleri, kendilerine baskı yapıldığı gerekçesiyle bu kararı aldıklarını açıkladı.

24.01.2014 13:05

Arnavutluk'ta, üç kadın milletvekili görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden milletvekillerinin ikisi Demokratik Parti, biri Entegre Sosyalist Hareketi milletvekili olarak Arnavutluk Meclisine girmişti.

İstifa eden eski Demokrati Parti Milletvekili Mesila Doda, meclis genel kurulundaki konuşmasında, kadın milletvekillerine yönelik bir baskının olduğunu savunarak, "Baskı yapanlarla aynı tarafta olmayın. Bizler buraya, hem kadın hem erkeklerin oylarıyla geldik. Kadın haklarını korumalıyız" dedi.

Milletvekilliği görevinden istifa eden bir diğer isim de eski Arnavutluk Meclis Başkanı Jozefina Topalli oldu. Topalli ise konuşmasında, istifa eden kadın milletvekillerinin hasta olmadığını ve kendilerine yönelik baskı uygulandığını savunarak, diğer milletvekillerinin buna tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

Bu arada, Meclis Başkanı İlir Meta ve eski Başbakan Sali Berişa da söz alarak tartışmaya katıldı. Tartışmaların sertleşmesi üzerinde Berişa ve diğer Demokratik Parti milletvekilleri genel kurulu terk etti.

Başbakan Edi Rama, tartışmaların ardından söz alarak, muhalefetin tepkisine ve genel kurulu terk etmesini "oyun" olarak nitelendirdi.

Bu arada, 140 milletvekilinin bulunduğu Arnavutluk Parlamentosu'nda, 24 kadın milletvekili bulunuyor. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arnavutluk'ta Üç Kadın Milletvekili İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement