Atalay: Herkes İnancını, Düşüncesini, Kültürünü Özgürce Uygulasın - Son Dakika
Politika

Atalay: Herkes İnancını, Düşüncesini, Kültürünü Özgürce Uygulasın

Atalay: Herkes İnancını, Düşüncesini, Kültürünü Özgürce Uygulasın

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Demokratikleşme Paketi'nin koordinasyonunu kendisinin üstlendiği bir ekip tarafından üzerinde 3-4 aylık çalışılan bir doküman olduğunu belirtirken, "Özellikle hayat tarzına müdahaleyi önleyici cezalandırıcı çok"...

16.10.2013 16:27

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Demokratikleşme Paketi'nin koordinasyonunu kendisinin üstlendiği bir ekip tarafından üzerinde 3-4 aylık çalışılan bir doküman olduğunu belirtirken, "Özellikle hayat tarzına müdahaleyi önleyici cezalandırıcı çok ciddi hükümler getirdik. Bütün vatandaşlarımız inancını, düşüncesini, geleneğini, göreneğini, kültürünü özgürce yaşasın ve uygulasın" dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle geldiği Kırıkkale'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Beşir Atalay, AK Parti il başkanlığı, Kırıkkale Belediyesi ve Valilik bayramlaşmalara katıldı. Atalay'a AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti il, ilçe, belde yöneticilerinin yanı sıra il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Atalay burada yaptığı konuşmada demokratikleşme paketini değerlendirirken, bütün vatandaşları ilgilendiren çok önemli özgürlük alanlarının bulunduğunu söyledi. Atalay, şöyle dedi:

"Kıyafetten nefret suçları gibi konulara kadar geniş bir yelpazede özellikle nefret suçları gibi konular. Tabi Avrupa Birliği'nin de, dünyanın da hep gündeminde olan, yani belli suçları ayrımcılık sebebi ile işleme. Bugün dünyada çok fazla gündemde olan bu konu bizim paketin en yoğun kısmı buna ait. 15 civarında ceza maddesini değiştiriyoruz. Hayat tarzı ile ilgili çok keskin vurgular getirdik. Yani Türkiye de hayat tarzına müdahale gibi kaygılar daima olagelmiştir. Bu pakette ceza kanunda özellikle hayat tarzına müdahaleyi önleyici, cezalandırıcı çok ciddi hükümler getirdik. O da özgürlük alanının önemli bir boyutu. Yani orada da kasıtımız şu; bütün vatandaşlarımız kendi inancını, düşüncesini, geleneğini, göreneğini, kültürünü özgürce yaşasın ve uygulasın. Hiç kimse bu konuda kimseye müdahale edemesin. Bu paket bayramdan önce çıkmış oldu. Onu biz çok önemsedik. Paketde idari konular vardı. Yani idari tasarruf ile çözülecek 4 husus var, onları bayramdan önce tamamlamış olduk."

Atalay, bayramdan sonra kalan yasaları toplu olarak tasarı halinde TBMM'ye göndereceklerini vurgularken, şöyle devam etti:

"Pakette yer alan çok sayıda kanun tasarısı var. Seçim sistemi, diğer konularla ilgili olan var. Bütün bunları Meclis'e hükümet tasarısı olarak toplu şekilde inşallah göndereceğiz. Her şey hazır. Biz orada sadece temennilerle yetinmedik. Hangi kananda hangi maddenin değiştirileceği, nasıl değiştirileceği gibi dosyalarımızda hazır. Bir kısım yasalar var ki onlar Meclis'e bağımsız tasarı olarak gidecek, ama değişik kanunlarda; Seçim Kanunu, Siyasi Partiler Kanunu, İl İdaresi Kanunu gibi belirli maddeler, bunların hepsi belki bir Torba Yasağı haline getirilecek. Hemen bayramdan sonra da inşallah onları Meclis'e intikal ettireceğiz."

"SURİYELİLERİ MİSAFİR KABUL EDİYORUZ"

Türkiye'de şu anda yaklaşık 600 bin Suriyeli bulunduğunu belirten Atalay, 'Açık kapı' politikası uyguladıklarını ifade ederken, "Ülkesinde zorluk çekiyorsa, Türkiye'ye sığınmasında kapılarımız açık oluyor. Bu uluslararası bir kuraldır. Bunun 200 bini kamplarımızda, 400 bini de şehirlerimizde yaşıyor. Suriyelileri misafir kabul ediyor, onları iyi şartlarda yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye çok büyük bir devlet. Burada kaynak kullanılıyor. Bu bayramda da çok büyük organizasyon yaptık. Kurbanlar oralarda kesiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay, AFAT bunları organize ediyor. Konuklara orada kurban etleri ikram ediliyor. Çocuklarına bayram hediyeleri aldık. İllerdeki milletvekili ve bakanlarımız bayramlaşmalara gitti. Onların da burada mahrum kalmaması için elimizden gelen her şeyi yaptık. Büyük bir acı yaşıyorlar. İnsanın evinden uzak, çadırlarda gönül hoşluğu ile bayram yapması kolay değil. Allah inşallah ülkelerini sulha, sükuna kavuştursun. Onlar da evlerine dönsünler, dileğimiz budur" dedi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Atalay: Herkes İnancını, Düşüncesini, Kültürünü Özgürce Uygulasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement