Bağımsız Adayların Gödve Gösterisinde 'hatip Dicle Meclise' Sloganları Atıldı - Son Dakika
Politika

Bağımsız Adayların Gödve Gösterisinde 'hatip Dicle Meclise' Sloganları Atıldı

Bağımsız Adayların Gödve Gösterisinde \'hatip Dicle Meclise\' Sloganları Atıldı

BDP'nin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayları kentte yüzlerce araçla gövde gösterisi yaptı.

11.06.2011 12:10

BDP'nin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayları kentte yüzlerce araçla gövde gösterisi yaptı. Terör örgütü propogandası yapmaktan Yargıtay'ın 1 yıl 8 aylık hapis cezasını onadığı Hatip Dicle adının ön plana çıktığı bağımsızların kent turunda "Haydi, Diyarbakır Meclis'e, Hatip Dicle Meclis'e" sloganı atıldı.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayları Mehmet Hatip Dicle, Leyla Zana, Emine Ayna, Altan Tan, Nursel Aydoğan ve Şerafettin Elçi'nin seçim bölgelerinden BDP İl Binası'nın önünde bir araya gelen yüzlerce araçlık konvoy merkez Bağlar, Sur, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde şehir turu atarken, trafik durma noktasına geldi. Bağımsız adayları için Diyarbakır'ı dolaşan konvoya özel araçlar, taksiler ve kamyonların yanı sıra bisikletleri ve eşeklerin üzerinde eşlik eden çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Binlerce kişinin araçlarıyla eşlik ettiği konvoyda, bloğun bayraklarını sallayan kadınlar, sarı, kırmızı ve yeşil renkli flamaların yanı sıra Abdullah Öcalan'ın posterlerini de açtı. Ayrıca, evlerinin balkonlarında ve işyerlerinin önünde bekleyen yurttaşlar, konvoyu zafer işaretleri, zılgıt ve alkışlarla karşıladı.

BEKLE Ankara HATİP DİCLE GELİYOR

Seçim otobüsün üzerinde vatandaşları selamlayan bağımsız miletvekili adayı Nursel Aydoğan ve Şerafettin Elçi'ye vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunarak çiçek attı. Bağımsız miletvekili adayı Emine Ayna ise gönüllü çalışanlarıyla birlikte konvoya katıldı. Konvoyda sık sık halen KCK/TM davasından cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Hatip Dicle'nin resimleri ön plana çıkarılırken, "Bekle Ankara Hatip Dicle geliyor" sloganları atıldı.

(FOTOGRAFLI) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bağımsız Adayların Gödve Gösterisinde 'hatip Dicle Meclise' Sloganları Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement