Bakan Müezzinoğlu, Tıp Bayramında İş Bırakma Çağrısı Yapanları Kınadı - Son Dakika
Politika

Bakan Müezzinoğlu, Tıp Bayramında İş Bırakma Çağrısı Yapanları Kınadı

Bakan Müezzinoğlu, Tıp Bayramında İş Bırakma Çağrısı Yapanları Kınadı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tıp Bayramı’nda iş bırakma çağrısı yapan odaları ve birlikleri kınadığını belirterek, “Milletin 24 saat hizmetinde olup bu mesleğin saygınlığına leke getirecek hiçbir anlayışın içinde olamayız” dedi.

13.03.2014 15:50

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tıp Bayramı'nda iş bırakma çağrısı yapan odaları ve birlikleri kınadığını belirterek, "Milletin 24 saat hizmetinde olup bu mesleğin saygınlığına leke getirecek hiçbir anlayışın içinde olamayız" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün yatırım ve projelerinin toplu açılışını gerçekleştirdi. İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Zeytinburnu Ek Binasında gerçekleştirilen toplu açılışa Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul Milletvekili Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Taşdemir, Zeytinburnu Belediye Bakanı Murat Aydın, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlara ve sağlıkçılara seslenen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de sağlıkla ilgili yapılan yatırımların gün geçtikçe arttığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "20 bin vatandaşımıza 1 poliklinik odası düşüyordu. Bugün 2 bin vatandaşımıza 1 poliklinik odası düşüyor. Eğer bu sistem olmasaydı yine beklemekler, kuyruklar yine devam ederdi. Yeni doğan bakım yatak sayımız 670. Bugün ise bu sayı 7 binin üzerinde. Bu zihniyet olmasaydı dünya standartlarıyla yarışabilen bir noktaya gelebilir miydik?" ifadelerini kullandı.

Yeni projelerini anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Şimdi 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin sözleşmelerini imzaladık. Önümüzdeki 3 yıl içinde hizmete girecek. Bu yıl, yeni bir 24 bin yatak kapasitesinin proje çalışmalarını başlatacağız. 4 yıl sonra o 24 bin de devreye girecek. Yaklaşık 50 bin yatak kapasitesiyle Türkiye, sağlıkta yalnız Türkiye'de sağlık hizmeti alanlar için değil, yakın coğrafyamızdaki bir buçuk milyar nüfusa sağlık hizmeti sunacak bir Türkiye hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"HUKKUKUN VE DEMOKRASİNİN DE SAĞLIKLI OLMASINI DİLİYORUZ"

Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıklı bir demokrasiye, sağlıklı bir milli iradeye bu ülkenin milli iradesiyle oynuyorlar. Bu ülkenin kaderiyle oynuyorlar. Bu milletin sandığının hukukunu kanserleştirmek istiyorlar. Daha önce bu ülkenin milli iradesine darbeler yaptılar. Milli iradenin hak ve hukukunu tanklarla bu ülkenin milli iradesine 'cambaza bak cambaza' diyerek milli iradeyi zedelediler. Buna müsaade etmeyeceğiz artık. Hukukunda, demokrasinin de sağlıklı olmasını istiyoruz. Milli iradenin hak ve hukukunun sağlığının da korunmasını istiyoruz" diye konuştu.

"TIP BAYRAMINDA BOYKOT ÇAĞRISINDA BULUNANLARI KINIYORUM"

Tıp Bayramında boykot çağrısında bulunanlara seslenen Müezzinoğlu, "Yarın hasta bakmayan, yarın eylem yapan, yarın acil hasta dışında sakın hasta bakmayın diyen anlayışı da buradan kınıyorum. Bu millete biz sıkıntı çektiremeyiz. Milletin 24 saat hizmetinde olan bu mesleğin saygınlığına da leke getirecek hiçbir anlayışın içinde olamayız. Şimdi soruyorum. Boykot çağrısı yapan Türk Tabipler Birliğine, iş bırakma eylemi diye odalara, birliklere 11 yıl önce bu ülkede bebek ölümleri, anne ölümleri neydi biliyor musun?" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Müezzinoğlu, Tıp Bayramında İş Bırakma Çağrısı Yapanları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement