Bakan Yıldırım'dan Teröre Lanet - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldırım'dan Teröre Lanet

Bakan Yıldırım\'dan Teröre Lanet

Bakan Yıldırım, genç insanların hayatına kast edenleri bu ülkede hiç kimsenin asla hoş görmeyeceğini söyledi.

25.07.2011 00:01  Güncelleme: 09:03

Erzincanæda bir dizi açılışa katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, genç insanların hayatına kast edenleri bu ülkede hiç kimsenin asla hoş karşılamayacağına dikkati çekti.

Terörist saldırıları eleştiren Binali Yıldırım, "Birlik ve beraberlik ilelebet sonsuza kadar devam edecektir. Bunu yaparak ne milleti sindirebilirsiniz ne de bizleri korkutabilirsiniz. Şunu iyi bilin, milletin özgürlüğü de alabildiğine genişleyecek, birliğimiz beraberliğimiz daha da güçlenecek, ama silah doğrultanlara da misli ile cevap verilecektir. Buda böyle bilinmelidir" dedi.

Elazığ'dan Erzincan'a geçen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bugün saat 18. 00'de Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz verilmesi törenine katıldı. Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır (AKP), Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle (AKP), Muharrem Işık (CHP), Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar, daire müdürleri, ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 'gece gündüz, yaz kış', demeden çalıştıklarını ve ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırırken birilerinin de boş durmadığını söyledi. Yıldırım şöyle devam etti:

"GAFİLLER AKLI SIRA BU MEMLEKETİ BÖLECEK"

"Bazı gafiller, ahmaklar aklı sıra bu memleketi bölecekler. Bunun için silaha, şiddete başvuruyorlar. Geçen günlerde 13 mehmedimizi bağrımıza bastık. Şehitlik mertebesine ulaştılar. Bugün yine üç şehidimiz var. Ruhları şad olsun. Onlar ölü değildirler, onlar her Türk vatan evladının kalbine yerleşmiştir, kalbine taht kurmuştur. Bu ülkeyi bölmeye parçalamaya aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanlar şunu çok iyi bilsinler. Asla başaramayacaklar. Bin yıldan beri bu topraklarda kardeşliğimizi ilan ettik. Bu kardeşliğimizi kimse bozamayacak. İşte bunu anlamak isteyen gelsin Erzincan'ı görsün. Ayağını ona göre denk alsın. Değişmeyen bir şeyimiz var. Tek devlet, tek vatan, tek millet. Bunun aksine kim hareket ederse, hiçbir zaman bu büyük milletten müsamaha beklemesin. Asla ve asla genç insanlarımızın hayatına kast edenlerin bu ülkede hiç kimse hoş görmeyecektir. Bu birlik ve beraberlik ilelebet sonsuza kadar devam edecektir. Bunu yaparak ne milleti sindirebilirsiniz nede bizleri korkutabilirsiniz. Şunu iyi bilin, milletin özgürlüğü de alabildiğine genişleyecek, birliğimiz beraberliğimiz daha da güçlenecek. Ama silah doğrultanlara da misli ile cevap verilecektir. Buda böyle bilinmelidir."

"NORVEÇ'İN DENGESİ BİR GÜNDE BOZULDU"

Gözlerinin dolduğu gözlenen Bakan Yıldırım, terörün hedefinin yıldırmak, sindirmek, korkutmak ve ondan sonra da kirli emellerini gerçekleştirmek olduğunu bildirdi. Yıldırım, "Bakın hiçbir sorunu olmayan Norveç kana bulandı. Ülkenin dengesi bir günde bozuldu. Demek ki bu küresel bir tehdittir. Küresel bir tehlike, küresel bir beladır. Bugün bana değmeyen yılan bin yaşasın diyenlerin, yarın aynı tehlikeyi yaşayacakları mutlaktır ve görülmüştür. Onun için mutlaka bu konuda hem içerde hem dışarıda işbirliği şarttır. Biz dostlarımıza bize dost görünenlere hep bunu söylüyoruz. Teröre doğrudan dolaylı arka çıkmayın. Yarın gelir o namlular size yönelir. Sizde aynı dertten perişan olursunuz" diye konuştu.

"AY YILDIZLI BAYRAK İLELEBET DALGALANACAKTIR"

Ay yıldızlı bayrağın ilelebet dalgalanmaya devam edeceğine işaret eden Yıldırım, bu bayrağın yanına başka bayrak yakıştıranların perişan olcağını belirtti. Diyarbakır'da şehit olan Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu'nun adının Erzincan'daki bir üst geçide verileceğini anlatan Yıldırım, "Şehitlerimizi yaşatacağız. Gelecek kuşaklara da bu vatanın bağımsızlığının birliğinin bedelinin öyle kolay olmadığını mutlaka anlatacağız" dedi.

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından Organize Sanayi Bölgesine ilk doğalgazı verdi. TOKİ tarafından Erzincan Üniversitesine yaptırılacak 144 konutun temeline ilk harcı bırakan Yıldırım, toplu açılışların ardından Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde şehit olan Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu'nun evine taziye ziyaretinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldırım'dan Teröre Lanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement