Bakan Yıldırım'ın Çanakkale Ziyareti - Son Dakika
Politika

Bakan Yıldırım'ın Çanakkale Ziyareti

Bakan Yıldırım\'ın Çanakkale Ziyareti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gökçeada İlçesinde Kullanılmak Üzere Norveç'ten Yeni Satın Alınan Feribotla Gittiği Adada, Havaalanı ve Balıkçı Barınağında da İncelemelerde Bulundu.

23.02.2008 20:14

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gökçeada ilçesinde kullanılmak üzere Norveç'ten yeni satın alınan feribotla gittiği adada, havaalanı ve balıkçı barınağında da incelemelerde bulundu.

Çanakkale iskelesinden hereket eden "Gökçeada 1" isimli feribotun ilk seferine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki protokol üyelerini Kuzu Limanı'nda yüzlerce adalı alkışlarla karşıladı. Bakan Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Milletvekilli Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku ile Vali Orhan Kırlı'nın da katıldığı ilk seferde kurban kesilmesiyle adaya ayak basan katılımcılar, folklor gösterileri ile neşeni anlar yaşadılar. Törende bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Yıllardır devam eden ulaşım sıkıntınızın bu gemi ile sora erecek olması bizleri de sevindiriyor. Ancak gemiyi getirmek yetmez. Buna adalıların sahip çıkması gerekir. Burada vali beye de talimat verdim. Bundan sonra Gökçeada'da yaşamını sürdürenler, Gökçeada-Çanakkale arasında 2 YTL'ye yolculuk yapacaklar" dedi.

Açılışta konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku ile Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay da geminin satın alınıp adada sefere başlaması konusunda büyük emeği geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiler.

Bu arada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sorunlarını dile getiren vatandaşlar ise, Gökçeada-Kabatepe arasında sefer yapacak yeni geminin haftanın belirli günlerinde Gökçeada-Çanakkale arasında da sefer yapmasını istediler. Bu konuyu Vali Orhan Kırlı ile görüşeceğini belirten Bakan Yıldırım, gerekenin yapılacağını söyledi. Bakan Binali Yıldırım, feribotun sefere başlama töreninin ardından ise havaalanı ve balıkçı barınağında incelemelerde bulundu. Ardından kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret eden Bakan Yıldırım gemi ile Kabatepe'ye geçti.

(AÖ-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yıldırım'ın Çanakkale Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement