Başbakan Yıldırım: "Ohal Milleti Huzura Tam Anlamıyla Kavuşturuncaya Kadar Devam Edecek" - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım: "Ohal Milleti Huzura Tam Anlamıyla Kavuşturuncaya Kadar Devam Edecek"

Başbakan Yıldırım: "OHAL milleti huzura tam anlamıyla kavuşturuncaya kadar devam edecek" "Biz işin peşindeyiz, aranıp bulunacak, ölüsü veya dirisi" (Adil Öksüz ile ilgili) "Bizim bilmediğimiz bir şey var da Kılıçdaroğlu biliyorsa açıklasın" "Toplumdaki tedirginliği tetikleyen talihsiz bir reklam.

02.04.2017 01:23

Başbakan Yıldırım: "OHAL milleti huzura tam anlamıyla kavuşturuncaya kadar devam edecek"

"Biz işin peşindeyiz, aranıp bulunacak, ölüsü veya dirisi" (Adil Öksüz ile ilgili)

"Bizim bilmediğimiz bir şey var da Kılıçdaroğlu biliyorsa açıklasın"

"Toplumdaki tedirginliği tetikleyen talihsiz bir reklam. Hakikaten 1 Nisan şakası gibi geliyor insana" (Ülker reklamı ile ilgili)

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım Olağanüstü Hal'in ne zaman sona ereceğine ilişkin, "Milleti huzura tam anlamıyla kavuşturuncaya kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında Hakan Çelik'in sorularını cevapladı. Başbakan Yıldırım, Adil Öksüz'ün Türkiye'de bulunduğu yönündeki iddialarının sorulması üzerine Yıldırım, "Biz işin peşindeyiz, aranıp bulunacak, ölüsü veya dirisi. Her türlü iddiayı ciddiye alıyoruz ve değerlendirmeyi yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'na çağrı

Bylockçu milletvekillerinin olduğu iddialarına ilişkin konuşan Yıldırım, "Bunu Sayın Kılıçdaroğlu da söylüyor zaman zaman, ben yok diyorum, olanlar için biz gereğini yaptık, temizliği yaptık. Bizim bilmediğimiz bir şey var da Kılıçdaroğlu biliyorsa açıklasın. Ben yok diyorum, buna rağmen var diyorsa buyursun açıklasın. Kimseyi korumayın, FETÖ ile ilişkisi olan kimseyi korumayın, bize açıklamıyorsa savcılara versin" şeklinde konuştu.

OHAL ne zaman son bulacak?

Başbakan Yıldırım, Olağanüstü Hal'in ne zaman sona ereceğine ilişkin, "Milleti huzura tam anlamıyla kavuşturuncaya kadar devam edecek. Günlük hayatta kimsenin herhangi bir şekilde ticareti zarar görmüyor. OHAL, devleti terör artıklarından temizlemek için yapılmış bir şeydir. 19 Nisan'da süresi doluyor, ondan önce MGK toplanacak" ifadelerini kullandı.

Ülker'in reklamını değerlendirdi

Ülker'in reklamının hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Yersiz, anlamsız, insanlara darbe günlerini hatırlatan birtakım ifadeler varmış, hesaplaşma falan, ondan bahsediliyormuş. Ablalar, ağabeyler gibi birtakım yersiz laflar içeren. Toplumdaki tedirginliği tetikleyen talihsiz bir reklam. Hakikaten 1 Nisan şakası gibi geliyor insana. Herkesin bu günlerde çok daha sorumlu davranması lazım" dedi.

Başbakan Yıldırım, vatandaşların tedirgin edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, "3 vakte kadar şu olacak bu olacak derler ya, bunlarla milletin kafasını yormaya gerek yok. Bunların hepsi züğürt tesellisi. Milletimiz rahat olsun, biz milletimiz adına nöbetteyiz. Milletimizin sorumluluğu bizim omuzlarımızda, onların rahat yaşaması için görevdeyiz. Çılgınlığın mevzuatı yok. Biri çılgınlık yapabilir, yaparsa karşılığını alır" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ile referandum sonrası Türkiye'nin geleceği konusunda televizyon programında bir araya gelebileceklerine işaret eden Yıldırım, "Halk oylaması geçsin, Türkiye'nin geleceğini konuşalım. Bunları konuşabilir ama o çizgiye bir kere gelsin. CHP, yalan rüzgarından çıksın, oturup konuşalım bunları. Memleket meselelerini konuşalım. Her zaman konuşmaya varız. Hiç problem yok ama doğruları konuşacağız" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim 14 yılda yaptığımız tünel uzunluğu 350 kilometre, Sayın Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını uç uca koyalım bizim tünel uzunluğundan daha fazla tutuyor. Her karşılaştığı gruba diyor ki siz 16 Nisan'dan sonra yoksunuz."

Başbakan Yıldırım: "Ohal Milleti Huzura Tam Anlamıyla Kavuşturuncaya Kadar Devam Edecek"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım: 'Ohal Milleti Huzura Tam Anlamıyla Kavuşturuncaya Kadar Devam Edecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement