Baykal, Aşdağul'da Halka Hitap Etti - Son Dakika
Politika

Baykal, Aşdağul'da Halka Hitap Etti

Baykal, Aşdağul\'da Halka Hitap Etti

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 1 Haziran’da belediye başkanlığı seçimleri yenilenecek olan Çorum’un Aşdağul beldesinde halka hitap etti.

28.05.2014 22:52

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimleri yenilenecek olan Çorum'un Aşdağul beldesinde halka hitap etti.

Aşdağul beldesinde halka hitap eden Baykal, Belediye Başkan adayı Dursun Uzunca'ya destek istedi. Konuşmasında hükümeti de eleştiren Baykal, ülkede gerginlik, ayrışma, çatışma ve kutuplaşmanın her geçen gün ileri bir noktaya gittiğini savundu. Türkiye'de huzur içerisinde yüzlerce yıldır yaşamış insanları ayırıp birbirine düşürmenin, birbirine karşı tahrik etmenin, en yetkili ağızlardan düşmanlık tohumlarını vatandaşın yüreğine, aklına kazımaya çalışmanın memleketin hayrına olmadığını dile getiren Baykal, "İktidar yetkililerinin o kızgın ve suçlayıcı konuşmalarını dinleyince rahat ediyor musunuz? O konuşmaları haklı kılan bir taraf var mı? O suçlanan insanlar bu memleketin insanları değil mi? Ortada neyin kavgasını yapıyoruz. Bizi birbirimize düşürmek devlet yönetmek olabilir mi? Devlet yönetmenin anlamı bizi birbirimizi kucaklar hale getirmek, birbirimizle dayanışmamızı, sevgimizi artırmak geleceğe yönelik güven ve huzur duygumuzu pekiştirmek olmalıdır. Ne oluyor tam tersi. Bu gidişin sonu iyi mi? Buna durmak demek lazım" dedi.

Konuşmasında 17 Aralık operasyonuna da değinen Baykal, "Çare sizsiniz. O elinizdeki oy var ya öyle kıymetli ki. O oyla sadece belediye başkanı seçmeyeceksiniz, sorulması gereken ancak sorulmayan hesabı soracaksınız" diyerek CHP'li başkan adayına destek istedi.

Demokraside herkesin sorumluluğunun bulunduğunu dile getiren Baykal, "Ülkeyi yönetenlerin, milleti yönetenlerin de var. Vatandaşın da var. En büyük sorumlulukta vatandaşın. Seçtiğiniz bakan hata yapabilir mi, yapar, yapar. Hatasız kul olmaz. Bu bir şarkı değil. Bu bir gerçek. Bizim imanımız, bizim inancımız. Herkesin hatası olabilir. Haşa peygamberin bile hatası olur. Bunun hesabını Allah sorar. Bunu bileceğiz. Hatayı yapmış, hesabı soramıyoruz. Ne olacak. Bu işi mahkeme sormuyor. Hakimleri oradan oraya attı. Emniyet sormuyor. Çünkü emniyetin bütün yetkilerini aldı. En son hakem kim demokraside, millet. Son yetki millet. Aşdağul son yetki orda" şeklinde konuştu.

Baykal'a ziyaretinde CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut ve Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar ile CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve CHP Merkez İlçe Başkanı Alı Rıza Suludere eşlik etti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Baykal, Aşdağul'da Halka Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement