Bdp Balpınar (giresîra) Belde Örgütü Seçim Bürosunu Açtı - Son Dakika
Politika

Bdp Balpınar (giresîra) Belde Örgütü Seçim Bürosunu Açtı

Bdp Balpınar (giresîra) Belde Örgütü Seçim Bürosunu Açtı

Batmanda seçimlere oldukça iddialı hazırlanan Barış ve Demokrasi Partisi bu kez Balpınar Beldesinde seçim lokali açtı.

27.02.2014 09:55

BDP Balpınar Beldesinde Seçim Lokali Açtı
"Öz yönetimle özgür kimliğe" şiarıyla Batman merkeze bağlı BDP Balpınar (Giresîra) Belde örgütü seçim bürosunu açtı.
Açılışa BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, BDP Batman Belediye Eş Başkan Adayları Gülistan Akel, Sabri Özdemir, DÖKH bileşenleri, BDP Batman Gençlik Meclisi aktivistleri, STK temsilcileri yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Yurttaşlar sık sık "Bijî Serok Apo" ve "Oylar namustur namus satılma" sloganı atarken, büronun etrafı ve sokaklar BDP bayrakları ile Balpınar Eş Belediye Başkan Adayları Gülistan Erdinç ve Ejder Sarıgöl posterleriyle donatıldı. BDP'liler belde girmesiyle yurttaşların coşkusuyla karşılandı. Müzikler eşliğinde uzun süre halaylar çekildikten sonra, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
'Şimdiden görevden istifa etsinler'
İlk açılış konuşmasın yapan BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay yaptı. Atalay'dan sonra konuşan Balpınar Belediye Eş Başkan Adayı Gülistan Erdinç, birlik, beraberlik, dil, kültür ve değerlerini savunma çalışmasını yürüttüklerini ifade ederek, "Giresîra'da kadın gücü, bilinci ve aydınlanması için geliştirme çalışmaları yapacağız. 5 bin yılık sömürülen kadın emeğini ortaya çıkartarak mücadelemizi yükselteceğiz. Gerçekliğimiz halkımız ve dört duvar arasında direnen Önderliğimizdir" dedi. Erdinç'in ardından konuşan Balpınar Belediye Eş Başkan Adayı Ejder Sarıgöl ise, 15 yıldı bu belde de gençler ve kadınlar için hiçbir şey yapılmadığını hatırlatarak, "Halkımızın inancı tam olsun bu belediyeyi birlikte kazanacağız ve halkla birlikte yöneteceğiz" dedi. Belde de AKP'li belediye başkanın yapmadığı hizmeti kendine mal ettiğini belirten Sarıgöl, "Artık bu koltuklarını unutsunlar. Şimdiden görevden istifa etsinler" diye konuştu.
Son olarak söz alan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, AKP hükümeti sadece yolsuzluk, rüşvet, inkar, imha ve zulüm için var olduklarını belirterek, "İşgalcilerden hesap sormak için sandığa gitmeliyiz. AKP hükümeti yolsuzluk, hırsızlık ve katliam aklama partisidir" dedi.
Konuşmalardan sonra anneler ile BDP'liler büro açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Bahar Kültür Merkezi'ne bağlı sanatçılar sahne alarak müzik dinletisi verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Politika Bdp Balpınar (giresîra) Belde Örgütü Seçim Bürosunu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement