BDP'den İstifalar - Son Dakika
Politika

BDP'den İstifalar

BDP\'den İstifalar

Mersin Milletvekili Kürkçü: "BDP ile ortaklığımız sürüyor. Ancak BDP'de kalan diğer vekillerimizin de seçimlerden sonra bizimle birlikte HDP'de bu ortaklığı sürdüreceklerini biliyoruz. Bu şekil...

23.10.2013 18:38

KUBİLAY ÇELİK - BDP'den istifa eden Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP ile ortaklıklarının sürdüğünü ancak BDP'de kalan diğer milletvekillerinin de seçimlerden sonra bu ortaklığı yeni partileri Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) sürdüreceklerine yönelik tasarımlarının olduğunu bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtalayan Kürkçü, HDP için ilk adım olarak BDP'den istifa ettiklerini belirtti. BDP ile ortaklıklarının sürdüğünü ifade eden Kürkçü, "Ancak BDP'de kalan diğer vekillerimizin de seçimlerden sonra bizimle birlikte HDP'de bu ortaklığı sürdüreceklerini biliyoruz. Bu şekilde bir tasarımımız var. Seçimlerden sonra bu yürüyüşe devam edeceğiz. Bu şekilde bir gelecek perspektifi olmasa böyle bir adımı atmayız. Geri kalanı kongrede konuşuruz" dedi.

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de yerel seçimlerin ardından HDP çatısı altında, hızla bir Türkiye partisi olma perspektifi ile hareket edeceklerini söyledi. İstifalalarının, bu hedefin ilk adımı olduğunu kaydeden Önder, "Yerel seçimlerde bunu pratik olarak hemen test etme imkanı da bulucağız" diye konuştu.

Önder ayrıca TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, yeni partileri için Meclis'te oda tahsis edilmesi konusunda talimat verdiğini sözlerine ekledi. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement