BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman İran'da - Son Dakika
Politika

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman İran'da

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman İran\'da

Feltman, Dışişleri Bakanı Zarif ile bir araya geldi

26.08.2013 17:32

BM Genel Sekreteri'nin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman ve beraberindeki heyet bölgedeki gelişmeleri görüşmek üzere İran'ın başkenti Tahran'a geldi.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile bir araya gelen Feltman'ın gündeminde başta Suriye, Mısır ve Lübnan olmak üzere, İran ile BM arasındaki işbirliğinin arttırılmasının yer aldığı belirtildi.

Görüşmede İran'ın BM ile işbirliğinin devam ettirilmesinde kararlı olduğunu vurgulayan Zarif, "İran İslam Cumhuriyeti bölgede barış, istikrar ve güvenliğin sağlanması için tüm imkanlarını kullanmış ve kullanmaya devam edecektir" dedi.

Bölgedeki gelişmelerin gidişatından ve şiddetin yayılmasından duyduğu endişeyi dile getiren Zarif, "Aşırı grupların yayılması bölge sınırlarıyla kalmayacak, dünyanın diğer bölgelerini ve batı ülkelerini etkileyecektir" uyarısında bulundu.

Zarif, Suriye'deki krizin tek çözüm yolunun diyalog olduğunu yineleyerek, İran'ın her türlü siyasi çözüm çerçevesinde BM ile işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Zarif ayrıca İran'ın kimyasal silah kullanımına kim tarafından olursa olsun kesinlikle karşı olduğunu vurguladı.

BM Genel Sekreteri'nin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Feltman da bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanması, terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele, eğitim ve sağlık gibi bir çok konuda İran ile BM'nin işbirliğinin artarak devam etmesini umduğunu söyledi.

Suriye meselesinde Zarif'in görüşlerini paylaşan Feltman, BM'nin krizin barışçıl yollarla çözülmesinde rol oynayabilecek tüm kilit ülkelerin katkılarını desteklediğini açıkladı. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman İran'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement