Bombaya 'İstersek Yaparız' Yorumu - Son Dakika
Politika

Bombaya 'İstersek Yaparız' Yorumu

Bombaya \'İstersek Yaparız\' Yorumu

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, binasında bomba bulunan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'i zayaret etti.

06.08.2010 18:57

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, binasında bomba bulunan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'i zayaret etti. Kışanak, bombanın konulmasıyla 'istersek yaparız' masajının verilmek istendiğini söyledi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, beraberinde BDP'li milletvekileri Şerafettin Halis, Ayla Akat Ata, Osman Özçelik ile önceki gün belediye binasında bomba bulunan Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Şahin, bombayla ilgili iki bakanlık müfettişinin çalışmalarını sürdürdüğünü ve kendilerine verilen bir bilgi olmadığını anlattı.

Gültan Kışanak, belediye binasında bomba bulunmasının kendilerine kaygılandırdığını ve düşündürücü bir gelişme olduğunu söyledi. Kışanak, " Dersim'de böylesine kültürel değerleriyle güçlü bağ kurulan bir festivalin arkasından böyle bir olayla karşılaşılması tabiki insanları düşündürüyor. Acaba neye cevaptı? Acaba halkın kendi kültürüne sahip çıkmasını hazmedemeyen birileri mi var ki böyle bir katliam provası yaptılar. Belki de şu mesajı vermek istediler. İstesek yaparız mesajını vermek istediler" dedi.

Katliamcı zihniyetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Kışanak, halkın bunlara gereken cevabı vereceğini belirtti. Kışanak, "Kürt halkının önemli bir lideri olan Seyit Rıza'nın tarihi bir sözü var. Seyit Rıza şöyle diyor, 'ben sizin hilelerinizle baş edemedim bu bana ders olsun. Ama ben de sizin önünüzde eğilmedim, bu da size dert olsun' demişti. Bu sözün üzerinde çok uzun yılar geçti. Biz gereken dersi çıkardık, bütün bir halk olarak artık hilelerle baş edecek durumdayız. Ancak öyle gözüküyor ki, boyun eğmememiz, diz çökmememiz birilerine hala derttir" diye konuştu.

Gazetecilerin Osman Baydemir'in 'Bayrak ve özerlikle ilgili açıklamalarını destekliyor musunuz' sorusuna Kışanak, Baydemir'in açıklamasırnı doğru bulduğunu söyledi. Demokratik özerklikle ilgili projenin yeni olmadığını söyleyen Kışanak, projenin 3 yıldır Türkiye komuoyunun gündemine sunulduğunu belirtti. Kışanak, "Şu anda belediyelerimizin, valiliklerin, özel idare genel sekreterliklerinin amblemleri var. Eğer bir bölge yönetimi oluşturulursa onun bir amblemi sembolü olmayacak mı? Her tüzel kişilik kendini ifadede edebilecek bir ambleme sahip. Eğer biz model olarak Kürt sorununun çözümü ve demokratikleşme konusunda böyle bir modeli önermişiz, bu modelin gereği olan bölge yönetimleri kurulduğu zaman doğal olarak onları temsil eden semboller olacaktır" dedi.

Bir gazetecinin Devlet Bakanı Cemil Çicek'in Baydemir ile ilgili söylediklerinin kişisel görüşü mü yoksa AK Parti'nin görüşünümü yansıttı sorusuna Kışanak, "Biz Çemil Çiçek'in açıklamalarının AKP'nin tutumu olduğunu değerlendiriyoruz" karşılığını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bombaya 'İstersek Yaparız' Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement