CHP Ankara Kadın Aday Adayları Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Kadın Aday Adayları Tanıtım Toplantısı

CHP Ankara Kadın Aday Adayları Tanıtım Toplantısı

CHP'nin yerel seçimlerdeki Ankara büyükşehir ve ilçe belediyeleri aday adayları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı etkinlikle tanıtıldı.

31.10.2013 15:30

CHP'nin yerel seçimlerdeki Ankara büyükşehir ve ilçe belediyeleri aday adayları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı etkinlikle tanıtıldı.

Selvi Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, yerel seçimleri çok önemsediğini söyledi.

Toplantıda bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimleri çok önemsiyorum, kadınlarla daha da güçlü olacağımıza inanıyorum, güveniyorum. Kadın adaylarımız halka da kendilerini iyi anlatırlarsa neden olmasın. Tabii ki CHP'ye de inanıyorum. İnşallah başaracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, tüm aday adaylarına başarılar diledi.

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da katılımın yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Bu salonlar CHP'ye yetmiyor artık. Bu coşku CHP'nin iktidara geleceğinin işaretidir" ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde çıktıkları yolun ülkeyi aydınlığa götüreceğini savunan Akkaya, bu yolda kararlılıkla yürüyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin kadınlarla daha güçlü olduğunu dile getiren Akkaya, kadınların CHP'yi en ileriye taşımaktaki kararlılığını da bildiklerini aktardı. Akkaya, "Ama her yerde bir tane adayımız olacak. Aday olan arkadaşımızın yanında, diğer aday adaylarımız durursa CHP'nin iktidar olmasında hiçbir engel yok. Biz genel merkeze değil, halka yakın adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız" ifadesini kullandı.

Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan da "7 Ayda 7 Bölge" çalışması hakkında bilgiler verdi. Kadınların yönetime gelmekteki kararlılığını ve isteğini gördüklerini anlatan Dokuzcan, "Ankara'yı almak bizim boynumuzun borcudur. Her şeye karşı yüreğimizi, aklımızı, sevgimizi ve gücümüzü birleştirmek zorundayız" dedi.

CHP Kadın Kolları olarak güçlü bir örgütlenme ile yola çıktıklarını dile getiren Dokuzcan, kasımda saha çalışmalarına da başlayacaklarını bildirdi.

Kadınların, yerel seçimler başta olmak üzere, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin kaderini belirleyeceğini savunan Dokuzcan, bu bilinçle çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da aday adaylarına başarılar diledi.

Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da Türkiye'de kadınların haketmediği yerde olduğunu ve bunu değiştireceklerini söyledi. Nazlıaka, CHP'li kadınlar olarak Türkiye'ye yeni bir soluk yeni bir nefes aldıracaklarını ileri sürdü.

AK Parti'li dört kadın milletvelinin hacca gittiğini, bugün de başörtüsü ile Genel Kurula geleceklerini bildiren Nazlıaka, "Bizim kimsenin kılığıyla, kıyafetiyle herhangi bir derdimiz yok. Hacca gitmiş gelmiş birine tek diyeceğimiz şey 'Allah kabul etsin.' Ama ben bugün o milletvekillerine gidip bir şey daha diyeceğim: İbadetinizin yüceliğini ve kutsallığını, birilerinin siyasi ihtirasları uğruna sizi kullananlara alet etmeyin' diyeceğim" ifadesini kullandı.

Nazlıaka'nın ardından merkez ilçelerdeki 7 belediye başkan aday adayı ile 246 belediye meclis üyesi aday adayı tanıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Kadın Aday Adayları Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement