CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı - - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Halkın barış talebini gündeme getirdiği bir noktada barışı gerçekleştirecek olanın bütün siyasi partiler ve başta hükümet olması gerekir. Barış hiç kimsenin tekelinde değildir.

26.03.2014 15:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Halkın barış talebini gündeme getirdiği bir noktada barışı gerçekleştirecek olanın bütün siyasi partiler ve başta hükümet olması gerekir. Barış hiç kimsenin tekelinde değildir. Barış halk tarafından talep edildiği andan itibaren de gerçekleşmesi zorunlu, kaçınılmaz bir hedeftir" dedi.

Sarı, Mardin'de Cumhuriyet Meydanı ve 1. Cadde'de esnafı ziyaret ederek adayları için destek istedi.

Ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Sarı, iki haftadan bu yana bölgede ziyaretler gerçekleştirdiklerini buradan da Siirt'e geçeceklerini belirterek, bu süreçte bölge halkının duyarlılıklarını ve sorunlarını yerinde saptamak istediklerini söyledi.

Sarı, şöyle konuştu:

"Şimdi yeni düşmanlar yeni hedefler yaratılmış durumda. Bütün bunların yanında başbakan savaş kışkırtıcılığı yapıyor. Suriye sınırında bulunduğumuz Mardin'de aslında bunun etkisini halkımız üzerinde yarattığı kaygıyı ve bekleyişi hatırlatmak istiyorum. Başbakanın şiddet dilinin giderek ağırlaşması bölge halkını tedirgin ediyor."

- Çözüm Süreci

Barışın güvencesinin halk olduğunu ifade eden Sarı, şöyle dedi:

"Halkın barış talebini gündeme getirdiği bir noktada barışı gerçekleştirecek olanın bütün siyasi partiler ve başta hükümet olması gerekir. Barış hiç kimsenin tekelinde değildir. Barış halk tarafından talep edildiği andan itibaren de gerçekleşmesi zorunlu kaçınılmaz bir hedeftir. "

Sarı, esnaf ziyaretinin ardından Siirt'e hareket etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement