CHP İstanbul Milletvekili Eyidoğan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Milletvekili Eyidoğan Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Eyidoğan Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, “Türkiye’de TÜİK‘ten alınan son verilerle kiracı sayısı 3 milyon 604 bin 367 olarak açıklanmışken, ev sahiplerini sevindirecek, kiracıları üzecek bir akarın alınmasındaki amaç acaba seçimlerde oy oranına göre bir hesaplamanın sonucu mudur?

13.02.2014 16:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, " Türkiye'de TÜİK'ten alınan son verilerle kiracı sayısı 3 milyon 604 bin 367 olarak açıklanmışken, ev sahiplerini sevindirecek, kiracıları üzecek bir akarın alınmasındaki amaç acaba seçimlerde oy oranına göre bir hesaplamanın sonucu mudur?" dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Eyidoğan, Şubat 2014'te konut kiralarında yüzde 5,22 artış olacağına dikkat çekerek, "TÜİK, yurtiçi fiyat endeksi kullanıcı rehberinde kira artışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yapılacağını kaydetti. Yeni açıklama doğrultusunda TÜİK'e göre konut kira arıtışlarında yapılacak oran bundan sonra tavan olarak yüzde 10,72'yi aşamayacaktır. Türkiye'de TÜİK'ten alınan son verilerle kiracı sayısı 3 milyon 604 bin 367 olarak açıklanmışken, ev sahiplerini sevindirecek, kiracıları üzecek bir akarın alınmasındaki amaç acaba seçimlerde oy oranına göre bir hesaplamanın sonucu mudur" diye konuştu.

Yeni Borçlar Kanunu hazırlanırken hatalar yapıldığını söyleyen Eyidoğan, hangi oranın uygulanacağı tam belli olmadan kanun yapıldığını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP İstanbul Milletvekili Eyidoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement