CHP Kadın Kolları İl Başkanları 4. Eşgüdüm Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP Kadın Kolları İl Başkanları 4. Eşgüdüm Toplantısı

CHP Kadın Kolları İl Başkanları 4. Eşgüdüm Toplantısı

Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: "Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe, kadın erkek eşitliğine giden yolda sağlıklı adımlar atmasını sağlayacak temel yol kadınlardan geçiyor"

02.05.2014 12:11

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, " Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe, kadın erkek eşitliğine giden yolda sağlıklı adamlar atmasını sağlayacak temel yol kadınlardan geçiyor" dedi.

Dokuzcan, Büyük Anadolu Oteli'nde iki gün sürecek CHP Kadın Kolları İl Başkanları 4. Eşgüdüm Toplantısı'nın açılışında, zor bir süreçten geçtiklerini dile getirdi.

Yerelde bir seçim yaşadıklarını ve önlerinde de çok önemli iki seçim bulunduğunu dile getiren Dokuzcan, "Kadının güçlenmesi, dünyanın güçlenmesi demek. CHP'de kadının güçlenmesi ise CHP'nin güçlenmesi demek" ifadesini kullandı.

Dokuzcan, şunları söyledi:

"Türkiye'nin aydınlık bir geleceğe, kadın erkek eşitliğine giden yolda sağlıklı adımlar atmasını sağlayacak temel yol kadınlardan geçiyor. CHP'nin her şeye rağmen direnen, vazgeçmeyen çalışmaktan yorulmayan, bizlerden geçiyor. Sizlerle bu yolda yürümekten her zaman onur, gurur duydum. İşimiz kolay değil. İşimizin zorluğunu, hem parti içindeki mücadelemezi hem de Türkiye'nin genel siyasi yapısındaki kadınların durumunu gözönüne aldığımızda bir şeyi çok net dile getirmek gerekiyor; CHP hem çınar hem filizse bu çınarın kökü sizlersiniz. Gücümüzü topraktan, sudan alarak bir şeyler yapacağız. O toprağın ve suyun gücü kadınlar olarak yan yana durmayı, bütün rekabet ve kıskançlık ilişkileri dışında, birbirinden güç alan omuz omuza duran, büyük kadın gücünden alacağız."

Bugün "kadın kadına" bir çalışma yapacaklarını vurgulayan Dokuzcan, "Birbirimizin gözlerine baktığımızda birbirimize duyduğumuz o inancı asla kaybetmeyeceğiz. Sevgimiz bu coğrafyada korku imparatorluğu oluşturanlara karşı, Türkiye'nin aydınlık geleceğini oluşturacak. O sevgi, CHP'li kadınlardan gelecek" diye konuştu.

Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da CHP için kadınların çok önemli olduğunu bildiklerini ifade ederek, "Her seçimden sonra ne kadar oy aldıysak bunun büyük bölümü kadınlarımızın başarısı" diye konuştu.

Toplantı sonunda, "Kadınlar daha fazla çalışmalı" diye bir sonuç çıkmamasını dileyen Bilgehan, "kadınların daha fazla yanında olmalıyız" diye bir sonuç çıkmasını temenni ettiğini söyledi.

Siyaset yapan, Türkiye'yi öne çıkaran bütün kadınlara teşekkür eden Bilgehan, "Bizim işimiz gerçekten çok zor ama buradan çok umutlu ayrılacağıma eminim. İyi ki varsınız" dedi.

Çalışan kadın oranının hızla azaldığını savunan Bilgehan, bunun Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu da öne sürdü.

Daha sonra söz alan İl Kadın Kolları Başkanları da birer sunum yaptı.

Toplantının yarınki oturumunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma yapacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Kadın Kolları İl Başkanları 4. Eşgüdüm Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement