CHP'li Günaydın: "O Kaseti Kim Yaptırdı, Biz Bilmiyoruz" - Son Dakika
Politika

CHP'li Günaydın: "O Kaseti Kim Yaptırdı, Biz Bilmiyoruz"

CHP\'li Günaydın: "O Kaseti Kim Yaptırdı, Biz Bilmiyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Deniz Baykal’la ilgili çıkan kaseti kimin yaptırdığını bilmediklerini ifade ederek, “Başbakanın o kaseti kim yaptıysa elindeki tüm devlet olanakları ile soruşturup, araştırıp ortaya sonuç koyması gerekir” dedi.

11.02.2014 16:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Deniz Baykal'la ilgili çıkan kaseti kimin yaptırdığını bilmediklerini ifade ederek, "Başbakanın o kaseti kim yaptıysa elindeki tüm devlet olanakları ile soruşturup, araştırıp ortaya sonuç koyması gerekir" dedi.

Tokat'ta bir dizi temasta bulunan CHP'li Günaydın, parti binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, CHP İl Başkanı Duran Kum ve CHP Tokat Belediye Başkan Adayı Hadiye Ardahanlı ile bir araya gelen Günaydın, memleketi Tokat'ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnternet düzenlemesi ve Meclis TV ile ilgili açıklamalarda bulunan Günaydın, "TRT'nin bir kanalında TBMM'yi yayınlarsınız, dileyen izler, dilemeyen izlemez. Saat 19.00'dan itibaren bu yayını kesmek demek, milletvekillerinin söyleyeceğine de tahammülü olmayan AKP iktidarının bir sansür uygulaması anlamına gelir. Şimdi dünyanın en özgür ifade kanalı olan soysal medyaya da kısıtlamalar getiriyorlar. Artık internette de AKP faşizminin ayak izlerini göreceğiz. Ben demokrasiye inanmış muhafazakar bile olsa, 'İnsanların sözünü söylemesine imkan gerekir' diyen yurttaşlarımızın bu uygulamalarına 'evet' diyeceğine ihtimal vermiyorum" dedi.

"O KASETİ KİMİN YAPTIRDIĞINI BİZ BİLMİYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında sarf ettiği, "Baykal'ın çıkan kasedi paralel örgütün işi" açıklamasıyla ilgili sorulara cevap veren Günaydın, "Başbakanın Türkiye'deki bütün kötülükleri paralel yapıya havale etmesi ve ondan şikayet etmesini algılayan bir kişi değilim. O kaseti kimin yaptırdığını biz bilmiyoruz. Paralel mi yaptı, düz mü yaptı? Bu bizim sorunumuz değil ama Başbakanın o kaseti kim yaptıysa elindeki tüm devlet olanakları ile soruşturup, araştırıp ortaya sonuç koyması gerekir. Başbakanlık dedikodu yapma yeri değildir, başbakanlık icraat yapma yeridir. MİT'i CHP milletvekillerini izlemek ve dinlemekle görevlendireceğine emniyet içerisindeki yapıları millete tezgah, kumpas kurmakla suçlayacağı ya da görevlendireceği yerde o bürokratik yapıyı Türkiye'deki suçun önlenmesi için kullanması, işlenmiş olan suçta da suçluyu ortaya çıkarmak üzere kullanması gerekir. Özetle söyleyeceğim; Başbakan siyaset yapmaktan, dedikodu yapmaktan vazgeçsin. Bir devlet adamı olarak devlet adamı gibi davranarak bir an evvel her yerde söylediği sözleri kanıtlasın. Bağımsız yargı devreye girsin ve gerekeni yapsın. Bizim beklentimiz budur" ifadelerini kullandı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Günaydın: 'O Kaseti Kim Yaptırdı, Biz Bilmiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement