Çocuğuna, Uğrunda 25 Gün Yürüdüğü 'Berkin'in Adını Verdi - Son Dakika
Politika

Çocuğuna, Uğrunda 25 Gün Yürüdüğü 'Berkin'in Adını Verdi

Berkin Elvan için 8 Mart'ta Antalya'dan yola çıkıp yürüyerek 25 günde İstanbul'a ulaşan gruptaki Mehmet Ali Uğurlu'nun oğluna Berkin'in adı verildi.

02.04.2014 15:33  Güncelleme: 15:37

Antalya'da yaşayan Mehmet Ali Uğurlu ve 4 arkadaşı 8 Mart'ta Berkin Elvan'ı hastanede ziyaret etmek için Antalya'dan yürüyerek yola çıktı. Dört gün sonra Burdur'a vardıklarında Berkin'in yaşama veda ettiğini öğrendiler. "Hastanede olmazsa mezarını göreceğiz" diyerek yürüyüşlerine son vermediler. Toplamda 850 kilometreyi 25 günde yürüyüp Berkin'in mezarına ulaştılar.

25 GÜNLÜK YOLCULUK

Yolculuk tam 25 gün sürdü. Toplamda 850 kilometre yürüyüş yaptılar. İstanbul 'a vardıklarında ilk olarak Berkin'in vurulduğu sokağa gittiler. Dün de Berkin'in mezarının bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na kadar yürüdüler. 

BERKİN'İN MEZARINA FULAR, MİSKET VE BİR SAPAN BIRAKTILAR

Grup Feriköy'deki mezarlığa ulaştı ve boyunlarında taşıdıkları kırmızı fularlarını, ceplerindeki misketleri ve bir sapanı Berkin'in mezarına bıraktılar. Mehmet Ali Uğurlu, mezarlıkta aldığı 'eşinin doğum haberi'ni sevinçle karşılayarak, oğlunun adını telefonda koydu: "Berkin Elvan Uğurlu"

UĞURLU: HALK CEPHESİ OLARAK YOLA ÇIKTIK

Mehmet Ali Uğurlu Berkin'in mezarı başında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Berkin Elvan'ı vuran katiller yargılansın demek için Antalya'dan İstanbul'a yola çıktık. Biz çıktığımızda çocuğumuz yaşıyordu. Direnmeye devam ediyordu. Biz Halk Cephesi olarak yola çıktık ama bunun Alevisiyle, Kürdüyle, Türkü ile alakası yok. Sadece insan olabilmek. 14 yaşında bir çocuk. Bu ülkede Başbakan'ın emriyle vuruluyor. Başbakan Mısır'da bir çocuğa ağlayabiliyor. Ağlasın. Çocuklar için tüm dünya ağlamalı ama bu ülkede 14 yaşında bir çocuk için Başbakan, "Polisimizin ellerine sağlık" diyor. Ben buradan sesleniyorum Başbakan'a. Sen Bilal'i hangi şartlarda büyüttün? Polislere de sesleniyorum. Nasıl yetiştiniz siz?

"KÖY KÖY, İLÇE İLÇE DOLAŞTIK"

O çocuk öldü ve Başbakan alçakça annesini alanlarda yuhalatıyor. Neymiş, bilye varmış. Bir çocuk elbette bilye ile oynayacak. Kendisi diyordu, 'Bir şiir okudum. Cezaevlerine düştüm' diye.

"BAŞBAKAN BU TOPLUMU AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Köy, köy, ilçe ilçe yollardan gelirken halk bizi karşıladı. Bir şeye ihtiyacınız var mı dedi. Başbakan bu toplumu ayrıştırmaya çalışıyor ama önümüze MHP 'li olduğunu söyleyenler bile çıktı. İhtiyacımızı sordular. Bu halkın sağcısı, solcusu önemli değil ki. Bu halkın canı yandı. Bir tek Başbakan'ın ve polislerin canı yanmadı.

Çocuğuna, Uğrunda 25 Gün Yürüdüğü \'Berkin\'in Adını Verdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Çocuğuna, Uğrunda 25 Gün Yürüdüğü 'Berkin'in Adını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • BAR_Dİ: YİNE Mİ BERKİN .BU SAATTEN SONRA GÜNDEM OLMAZ KUSURA BAKMAYIN. BAŞKA HABERLERE GEÇELİM 24 8 Yanıtla
  • Cuvaldız: Oğlun Neden Adım Berkin Baba Dediğinde, Ne Anlatacaksın ? Dilinde Küfür, Yüzünde Puşu, Elinde Sapan, Oğlunda Olur Bir Berkin Elvan.! 22 5 Yanıtla
    cemo: berkin ler küfür etmez 0 0
  • ezo: iyi yaptın he bugün gündem oldun yarın güle güle 14 7 Yanıtla
  • OSMAN: BU CHP ZİHNİYETİNDEN BİR CACIK OLMAZ YÜRÜYÜŞ PROTESTO İÇİN KALABALIK VAR AMA SANDIKTA İCRAAT YOK ÇÜNKÜ EYLEME GELENLERDE YEVMİYE DOLDURMAYA GELMİŞLER 13 6 Yanıtla
  • chp: zalimler hayinler sanki bilerek isabet edildi???? siz katilsiniz canavarsiniz pisliksiniz siz bile bile gözü dönmüs bir sekilde can aldinz!!!! 5 9 Yanıtla

Advertisement