Derince Şükrü Aracı İlkokulu ve Ortaokulu Açılış Töreni - Son Dakika
Politika

Derince Şükrü Aracı İlkokulu ve Ortaokulu Açılış Töreni

Derince Şükrü Aracı İlkokulu ve Ortaokulu Açılış Töreni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: "Son 10 yılda ülkemizin eğitimle ilgili fiziki ihtiyaçlarının çok önemli bir bölümünü hallettik. El birliğiyle eğitimin fiziki altyapısını oluşturduk"

19.09.2013 13:30

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, son 10 yılda eğitim alanındaki fiziki ihtiyaçların çok önemli bir bölümünü karşıladıklarını belirterek, el birliğiyle eğitimin fiziki altyapısını oluşturduklarını söyledi.

Derince Şükrü Aracı İlkokulu ve Ortaokulunun açılış töreninde konuşan Ergün, eğitim kurumunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış törenine Kırım'dan da misafirlerin katıldığını kaydeden Ergün, Kırım'ın çok güzel olduğunu, herkesin görmesini tavsiye ettiğini dile getirdi.

"Marifet iltifata tabidir" sözünü hatırlatan Ergün, "İyi işler yapana, 'iyi işler yaptın' demek lazım. Hepimiz buna ihtiyaç hissederiz. Yani iyi bir iş yaptıysak, birinin bunun farkında olmasını isteriz. İş adamı İbrahim Aracı ve kardeşlerinin yaptığı iyi bir iş. Onun için biz buradayız. İnsanlığa faydalı bir iş olduğu için yanındayız" şeklinde konuştu.

Eğitimin son derece önemli olduğunu ifade eden Ergün, şunları söyledi:

"Çok şükür, son 10 yılda ülkemizin eğitimle ilgili fiziki ihtiyaçlarının çok önemli bir bölümünü hallettik. Kocaeli'de yaklaşık 850 okul var. Bunların 450 tanesi son 10 yılda yapıldı. Tabii ki bunların önemli bir bölümü de böyle nitelikli okullar. İş adamlarımızın da çok katkısı oldu. Yüzde 25-30 oranında, bazı yerlerde üçte bir oranında bu okulların yapımında iş adamların katkısı var. El birliğiyle eğitimin fiziki altyapısını oluşturduk. Şimdi yeni modellerle, Fatih Projesi gibi yeni eğitim yaklaşımlarıyla, öğretmen eğitiminden, müfredatına kadar artık eğitimin kalitesini artırmak, eğitim hizmetlerini daha nitelikli bir şekilde verebilmek çalışmalarına odaklanmış durumdayız.

Türkiye, önümüzdeki süreçte eğitimin kalitesinde de kendi bölgesinde ve dünya çapında bir merkez haline gelecek adımları atmış olacaktır."

Konuşmaların ardından Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve hayırsever iş adamı İbrahim Aracı ile okulun açılışını yaptı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Derince Şükrü Aracı İlkokulu ve Ortaokulu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement