DSP Genel Başkanı Türker: "Halkımız Artık Değişim İstiyor" - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Türker: "Halkımız Artık Değişim İstiyor"

DSP Genel Başkanı Türker: "Halkımız Artık Değişim İstiyor"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin bu seçimlerde Türkiye genelinde çok güçlü adayları olduğunu belirterek İzmir'de 13-14 belediye başkanlığını kazanacaklarına inandığını söyledi.

19.03.2014 11:35

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP'nin bu seçimlerde Türkiye genelinde çok güçlü adayları olduğunu belirterek İzmir'de 13-14 belediye başkanlığını kazanacaklarına inandığını söyledi.

Aydın programından önce partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Selçuk adayını halkla buluşturan DSP Genel Başkanı Masum Türker, sabah kahvaltısını Ömür Restoranda yaptı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türker, Türkiye'nin gündemini ve Kırım konusunu değerlendirdi. Partisinin Selçuk Adayı Hüseyin Kireç'e de destek isteyen Türker, şöyle konuştu: "Kendi arabasını satarak siyaset yapmak isteyen bir kişi hiç kimseye borçlu değildir ve o yalnız kendisine oy verecek Selçuk halkına borçludur."

Yerel seçimleri değerlendiren Türker, bu seçimlerin bir inanca, bir ideale, bir ilkeye, bir duruşa karşı değil de daha çok güce tapanlara dönüştürülmek için iki kutuplu yapıya dönüştürülmeye çalışıldığını, ancak bunun bedelini ağır ödediklerini söyledi. Seçimlerin insana odaklı hale getirilmesi gerektiğine vurgu yapan Türker, DSP'nin bu seçimlerde Türkiye genelinde çok güçlü adayları olduğunu, İzmir'de ise 13-14 belediye başkanlığını kazanacaklarına inandığını kaydetti.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, şunları söyledi: "Son günlerde halkımız Türkiye'de AKP iktidarı İzmir'de CHP iktidarından bıkmış durumdadır. Halk, ikisinde de değişim istiyor. Biz bu konuda İzmir için iddialıyız. Bizim bu seçimlerde daha çok halkla bütünleşen bir propagandamız var. Biz para harcamadan halkın gücüyle seçimi alacağız."

Partisinin Selçuk Adayı Hüseyin Kireç'in 'halk çocuğu' olduğunu, onun sponsorunun emeği ile satın aldığı arabası olduğunu belirten Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bu konuda Selçuklulara şunu söylemek istiyorum. Kendi arabasını satarak siyaset yapmak isteyen bir kişi hiç kimseye borçlu değildir ve o yalnız kendisine oy verecek Selçuk halkına borçludur. Bu anlamda halkımız kendisine sahip çıkmak istiyorsa kendisi gibi halk çocuğu olan başkan adayımız Hüseyin Kireç'e sahip çıkmasında büyük fayda göreceklerini düşünüyorum."

Kırım konusunu değerlendiren ve ülkenin ABD'nin yönetimine girdiğini, ancak bunun yavaş yavaş ters tepmeye başladığını ileri süren DSP Genel Başkanı Masum Türker, şunları söyledi: "Kırım meselesini çok iyi değerlendirmek lazım. Kırım olayı aslında İran'ın Batıya yaklaşmasıyla ilgili olaydır. Rusya, İran'ın batıya yaklaşmasından dolayı rahatsızdır. Çünkü Rusya'nın özellikle doğalgaz konusundaki tekelini kıracak bir yaklaşımdır bu. Bu yaklaşımın ilk sonucu Türkiye'de 17 Ararlık operasyonunda görüldü. Bu operasyonun temel sebebi İran'ın yeni Cumhurbaşkanı batıya yaklaşma politikası başlatınca yolsuzlukla İran'ın piyasadaki yerini oluşturan olguyu açığa çıkarttı. Akabinde Türkiye'de bu operasyonlar yapıldı. Şimdi aynı operasyon İran'da oluyor ve İran bu nedenle meşrulaşıp ambargoları kaldıracak hale yaklaşıyor. Bu yaklaşım ciddi bir şekilde Rusya'yı rahatsız etmiştir ve Rusya bu konuda gücünü göstermek istemiştir."

Sabah kahvaltısının ardından seçim otobüsüyle Selçuk ilçesi merkezine gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindeki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, Selçuk Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kireç ve Meclis üyesi adayları, burada vatandaşlarla buluştu. İstasyon meydanındaki bir kahvehanede oturan Türker ve beraberindekiler, vatandaşlardan destek istedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Türker: 'Halkımız Artık Değişim İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement