"Eğer Bir Yerden Değişikliğe Başlanacaksa, Dokunulmazlıkların Kaldırılmasıyla İşe Başlanmalıdır" - Son Dakika
Politika

"Eğer Bir Yerden Değişikliğe Başlanacaksa, Dokunulmazlıkların Kaldırılmasıyla İşe Başlanmalıdır"

"Eğer Bir Yerden Değişikliğe Başlanacaksa, Dokunulmazlıkların Kaldırılmasıyla İşe Başlanmalıdır"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu.

23.03.2010 12:37

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Hükümetin hazırladığı anayasa değişiklik paketini değerlendiren Bahçeli, anayasa değişikliği için toplumsal uzlaşma ve Meclis içinde 'Anayasa Değiştirme Uzlaşma Komisyonu' oluşturulması gerektiğini savunurken, “Eğer bir yerden değişikliğe başlanacaksa, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla işe başlanmalıdır" diye konuştu.

"UZLAŞMA KOMİSYONU KURULMALI"

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin hazırladığı ve dün açıkladığı anayasa değişiklik paketini değerlendirdi. Anayasa değişikliği için toplumsal mutabakatın sağlanması gerektiğini savunan Bahçeli, meclis içerisinde 'Anayasa Uzlaşma Komisyonu' kurulması gerektiğini söyledi.

“EĞER BİR YERDEN DEĞİŞİKLİĞE BAŞLANACAKSA, DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASIYLA İŞE BAŞLANMALIDIR"

Bahçeli şöyle konuştu: “Anayasa değişikliği konusunda partimizin daha önceki açıklamalarında, mevcut anayasanın değişmesi gerektiğini, ancak bunun için toplumsal bir mutabakata ihtiyaç olduğunu, Hükümetin neden olduğu gerilim ve uzlaşmaz tavırların bu zeminin oluşmasına imkan vermediğini, Türkiye'yi yönetme kabiliyetini kaybetmiş bugünkü siyasi tablo değişmeden yeni anayasa hazırlanmasının doğru olmadığını, ısrarlı olunacaksa TBMM'de temsil edilen siyasi partilerden teşekkül etmiş bir 'Anayasa Değişikliği Uzlaşma Komisyonu' oluşturulmasını, değişiklik talepleri üzerinde bu komisyonun mutabakata varacağı maddelerle ilgili demokratik sözleşme yapılmasını ve değişiklik onayının 24. dönem TBMM iradesine bırakılmasının gerektiğini kamuoyuyla paylaşmıştık. Anayasa partilerin işine gelmediği yerleri değiştireceği, işine gelenlere ise göz yumacağı alelade metinler değildir. Eğer bir yerden değişikliğe başlanacaksa, temiz toplum, temiz siyasetin sağlanması ve dokunulmazlıkların kaldırılması ile işe başlanmalıdır."

“BİZ, AKP GİBİ ALİ DİBO MARKASI ALNINA KAZINMIŞLARA, BIRAKIN BAKANLIK YAPMAYI, SİYASET BİLE YAPTIRMAYIZ"

Geçtiğimiz hafta hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atılan ve bu yüzden Bahçeli'nin istifaya davet ettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın partisinden istifa etmesini takdirle karşıladıklarını belirtti. Bahçeli, “Biz, AKP gibi yoksulluk iddiaları karşısında kulaklarımızı tıkayamayız. Ali Dibo markası alnına kazınmışlara, bırakın bakanlık yapmayı, siyaset bile yaptırmayız" diye konuştu.

ANKARA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Eğer Bir Yerden Değişikliğe Başlanacaksa, Dokunulmazlıkların Kaldırılmasıyla İşe Başlanmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement