Erzurumlular Da ‘Evet’ Dedi - Son Dakika
Politika

Erzurumlular Da ‘Evet’ Dedi

Erzurumlular Da ‘Evet’ Dedi

Hem Teşkilatlarla Hemde Sivil Toplum Örgütleriyle Birlikte Yoğun Bir 'Evet' Kampanyasına Çıkan Ak Parti İzmir Başkanı Ömür Kabak'a Bir Destek De Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonundan Geldi.

14.08.2010 11:17  Güncelleme: 12:01

Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Ömür Kabak, Erzurumluların bu önemli desteğini almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. . Ziyarete İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican, İl yönetim kurulu üyeleri Gül Köyüstü ve Gülşen Ersöz de katıldı.

Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, Erzurumlular olarak mayalarında insan ve millet sevgisinin olduğunu belirtirken 12 Eylül askeri darbesini taşıyan anayasanın mutlaka değişmesi gerektiğini söyledi. Okumuş, " Referandum hiçbir siyasi partinin yarışı değil. İzmir demokrasinin beşiğidir. Sivil insiyatifin en yoğun olduğu illerin başında gelmektedir. Bu değişikliklere mantık çerçevesinden bakmak lazım. Bizler doğrunun yanında yer almak zorundayız. Bizim mayamızda önce insan, önce millet var. Milletimizin yararına olan bu değişiklileri destekliyoruz" dedi.

Bu destekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Ömür Kabak ise, "Aslında tüm partiler anayasanın değişmesini istiyor. Parti tüzük ve programlarında 12 Eylül anayasasının değiştirilmesi yönünde taahhütleri var. Muhalefet partilerine baktığımız zaman içeriğe hayır diyemiyorlar. Hiçbir maddeye hayır diyemiyorlar. "

"CHP ve MHP içinde birçok insan 'evet' diyeceğini söylüyor. Her partiden insanlar değişiklilerin iyi şeyler getirdiği özgürlükleri genişleteceği ve haklar getirdiği için, hukuk devleti yönünde önemli bir adım olduğu için evet vereceğini söylüyor. Sonuç hiçbir partinin zaferi ya da hezimeti olmayacaktır. Bu anayasa değişikliği, milletimizin geleceğini iyi yönde biçimlendirecek, hukuk devletinin gelişmesine katkı sağlayacak, özgürlüklerin önünü açacak değişikliklerdir. Büyük ve mutlu bir Türkiye oluşturacak değişikliklerdir. Bu nedenle sonuç ne olursa olsun biz milletimizin kararına saygı duyacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika Erzurumlular Da ‘Evet’ Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement