'Gensoru Verdik Çünkü...' - Son Dakika
Politika

'Gensoru Verdik Çünkü...'

\'Gensoru Verdik Çünkü...\'

CHP'li Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan Hakkında Verdikleri Gensoruyla İlgili Açıklama Yaptı.

22.04.2010 15:04

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP iktidarıyla birlikte Türkiye'nin bir yolsuzluklar ülkesi haline geldiğini belirterek, "Bugüne kadar yayınlanan tüm AB İlerleme Raporlarında Türkiye'deki "yolsuzluklara' dikkat çekildi. Ama AKP bu raporlara da kayıtsız kaldı" dedi.

Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin yolsuzlukların üzerine gitmek yerine, yolsuzluk yapanların sırtlarını sıvadığını iddia ederek, "O kadar ki, yolsuzlukları kapatmak için AKP milletvekilleri yargıya yazıyla müdahale etmeyi bile kendilerinde hak görmeye başladılar. Hüsnü Ordu olayı bunun en tipik örneğidir" dedi.

Bugüne kadar yayınlanan tüm AB İlerleme Raporlarında Türkiye'deki "yolsuzluklara" dikkat çekildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Ama AKP bu raporlara da kayıtsız kaldı. Yolsuzluklar konusunda Türkiye bugün dramatik bir noktaya gelmiştir. Bu nokta Türkiye'nin uluslararası alanda saygınlığını ciddi ölçüde zedelemektedir. Türkiye'de dağıtılan rüşvetler Türkiye'de değil, başka ülkelerde gün yüzüne çıkarılmakta ve yargılama o ülkelerde yapılmaktadır. Ama AKP iktidarı yurt dışında Türkiye'de dağıtılan rüşvetlerle ilgi olarak sessizliğini korumakta, adeta rüşvet alanlar ortaya çıkmasın diye özel çaba harcamaktadır. Türkiye'de rüşvet dağıtıldığını ortaya çıkaran ülkeler, Türkiye'nin, dağıtılan rüşvetler karşılığında sessizliğini görünce, herhalde bizimle ilgili iyi şeyler düşünmeyeceklerdir. Bizi sıradan, rüşvetle her şeyin yapılabildiği bir 'muz cumhuriyeti' olarak göreceklerdir. Maalesef bu anlayışın o ülkelerde yerleşmesine yol açan da AKP iktidarıdır. Türkiye'de rüşvet dağıttığı kanıtlanan yabancı firmalardan üçünü biliyoruz. Bu firmalar Mercedes marka otobüsleri üreten Alman Daimler firması, enerji, sağlık ve iletişim konularında üretim yapan Alman Siemens firması ile tohumculuk alanında çalışan Amerikan Delta-Pine firması."

Diğer ülkelerde yapılan denetimler sonucu, o ülkelerde faaliyette bulunan şirketlerin Türkiye'de rüşvet dağıttıklarının saptandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "O şirketler kendi ülkelerinde yargılanıyor ve mahkum oluyorlar, ama Türkiye'de bu şirketlerin ve rüşvet alanların dokunulmazlıkları var. Türkiye'de rüşvet dağıtan yabancılara ve rüşveti alanlara bu dokunulmazlığı sağlayan AKP iktidarının kendisidir. Bu tabloyu yaratan Başbakan olayları sorgulamadığı, Türkiye'nin itibarını zedelediği için hakkında gensoru önergesi veriyoruz" diye konuştu. (ANKA)

(BK/ORH)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Gensoru Verdik Çünkü...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement