Halkların Demokratik Kongresi, 2014 Yerel Seçim Stratejilerini Açıkladı - Son Dakika
Politika

Halkların Demokratik Kongresi, 2014 Yerel Seçim Stratejilerini Açıkladı

Halkların Demokratik Kongresi, 2014 Yerel Seçim Stratejilerini Açıkladı

HDK Üyesi Çobanoğlu: "Yerel seçimlere, bölgede BDP, Batı'da HDP ile giriyoruz. HDP ve BDP, politik iddiamızı hayata geçireceğimiz ortak adresimizdir" BDP Eş Genel Başkanı Kışanak: "HDP, BDP’dir, BDP de HDP’dir. Bu bir seçim taktiği, yol yönetimidir. Başarı için bu formülün daha yararlı olacağına karar verdik"

09.09.2013 15:49

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Üyesi Betül Çobanoğlu, 2014 yerel seçimlerine ilişkin, "Yerel seçimlere, bölgede BDP, Batı'da HDP ile giriyoruz. HDP ve BDP, politik iddiamızı hayata geçireceğimiz ortak adresimizdir" dedi.

HDK, 2014 yerel seçimlerine ilişkin Beyoğlu Cezayir Lokantası toplantı salonunda basın açıklaması düzenledi. Toplantıya BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Pervin Buldan ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Yavuz Önen, Fatma Gök'ün yanı sıra çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

HDK üyesi Betül Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, aylar öncesinden başlattıkları seçim stratejisi tartışmalarını sonuçlandırdıklarını ve yerel seçim startını verdiklerini söyledi.

Türkiye'deki tüm yerel yönetim birimlerinde seçimlere girme kararı aldıklarını belirten Çobanoğlu, "Yerel seçimlere, bölgede BDP, Batı'da HDP ile giriyoruz. HDP ve BDP, politik iddiamızı hayata geçireceğimiz ortak adresimizdir. Her iki partinin elde edeceği başarı, toplam başarımız ve ortak kazanımlarımız olacaktır" dedi.

"Başarılı sonuçlar, demokratik, özgür, eşit ve gönüllü birliğin teminatı olacaktır"

Yerelden ve yerinden, demokratik ve özerk yönetim anlayışını benimsediklerini anlatan Çobanoğlu, "BDP ve HDP'nin bu yerel seçimlerde elde edeceği başarılı sonuçlar, demokratik, özgür, eşit ve gönüllü birliğin teminatı olacaktır. Yine BDP ve HDP'nin başarısı, barışın ve demokratik çözümün de güvencesi olarak, tüm Türkiye toplumunu, barışa bir adım daha yakınlaştıracak, Ortadoğu'da halkların kardeşliğini geliştirip, güçlendirecektir" diye konuştu.

İlk defa bir seçime bu denli geniş bir bileşenle ve yeni bir modelle girdiklerine dikkate çeken Çobanoğlu, Türkiye'nin demokratik mücadele enerjisininin barajlarla engellenmesine ya da yedeklenmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.

"Yepyeni bir yol, kulvar açılacak"

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak da sıradan bir seçim startı yapmadıklarını ve Türkiye'de yepyeni bir kulvar açacak bir sürecin başlangıcına tanıklık edildiğini söyledi.

Tüm yerel birimlerle iddialı bir seçime gireceklerini aktaran Kışanak, "İki hidrojen bir oksijen formülünü bulduk, yakında gürül gürül ırmaklar olarak akacağız. Bunun karşısında kimsenin durmaya gücü yetmeyecektir" dedi.

Tüm seçim sürecini halkla birlikte yapacaklarını, yerel ve yerinden demokrasiyi önce kendilerinin işleteceğini ve daha sonra bunu halk iktidarı olarak hayata geçireceklerini ifade eden Kışanak, şunları söyledi:

"HDP, BDP'dir, BDP de HDP'dir. Hiç bir farkı yoktur. Bu bir seçim taktiği, yol yönetimidir. Başarı için bu formülün daha yararlı olacağına karar verdik. Aynı duygularla, aynı politik hedeflerle seçimi yürüteceğiz."

"Yeni bir hayatı kurmak için yerel seçimlerde biraraya gelelim"

HDP Eş Genel Başkanı Fatma Gök ise, "Yeni bir hayatı kurmak için Türkiye toplumunda şimdiye kadar bizimle beraber olan bileşenler ve dışımızda kalanlara da çağrımızdır. Hep birlikte yeni bir hayatı kurmak için yerel seçimlerde biraraya gelelim" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Yavuz Önen de yüzde 80 kentli nüfusun olduğu bir dönemde yerel siyaset yapacaklarını söyledi.

Kentleşmenin Türkiye tarihinde yeni bir dönem olduğunu aktaran Önen, kampanyalarının sadece seçime odaklı olmadığını belirterek "Bizim projemizde bilimin klavuzluğunda sömürüye karşı bir yerel yönetim kampanyası olacak. Halklar arası kırılganlığı ortadan kaldıracak bir barış ortamı yaratılması hedefleniyor" dedi.

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de birer konuşma yaptığı toplantı, birlikte fotoğraf çekimiyle son buldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Halkların Demokratik Kongresi, 2014 Yerel Seçim Stratejilerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement