Kamalak, Gezi Parkı Olaylarını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Kamalak, Gezi Parkı Olaylarını Değerlendirdi

Kamalak, Gezi Parkı Olaylarını Değerlendirdi

Bursa'daki programına giderken İnegöl ilçesinde mola veren SP Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak, Gezi Parkı olaylarını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Kim ne kazandı? Hepimiz kaybettik."

14.06.2013 21:54

Bursa'daki programına giderken İnegöl ilçesinde mola veren SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Gezi Parkı olaylarını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Kim ne kazandı? Hepimiz kaybettik. Ülke kaybetti. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Empati kuralım. Hayatını kaybetmiş o kardeşlerimizin bizim ailemizden çıktığını düşünelim" dedi.

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ı, Orhan-1 İnegöl Köftecisi önünde SP Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, Bursa İl Başkan Yardımcısı Salih Berber, İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü ile ilçe teşkilatı karşıladı. Gündemden düşmeyen Gezi Parkı olayları ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Kamalak, "Gezi Parkı olaylarını üzüntüyle karşılıyoruz. Endişe ile takip ediyoruz. Çünkü hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Türkiye netice itibariyle geniş bir ailedir. Geniş bir ailede bütün kardeşlerin aynı şekilde düşünmesi ve hareket etmesi beklenemez. Bazı kardeşler farklı düşünüyor diye onları darp etmek, dışlamak, aile içi çatışmalara sebep olucu davranışlara zemin hazırlamak o aile için uygun bir hareket olamaz. Bu manada Taksim olaylarına baktığımızda resmi açıklamalara göre 4 ölümüz var. 4 binin üzerinde yaralı olduğu söyleniyor. 150-200 milyon zarar deniyor. Kim ne kazandı? Hepimiz kaybettik. Ülke kaybetti. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Empati kuralım. Hayatını kaybetmiş o kardeşlerimizin bizim ailemizden çıktığını düşünelim. Hükümet bakımından olaya yaklaşım biçimi böyle olmamalıydı. Eylemci gençler için anarşiden adalet doğmaz diyoruz. Yakıp, yıkarak ailenin bir takım eşyalarını kırarak o ailede huzuru sağlayamazsınız" dedi.

Ana muhalefete 'yangına körükle gitme' diyen Kamalak, bir fıkra da anlattı:

"Bir gün Temel ile Dursun film izliyorlarmış. Bir at yarışı sahnesi varmış. Temel var mısın iddiaya bence siyah at kazanır demiş. Dursun bence de beyaz at kazanır demiş. Film bitmiş ve beyaz at kazanmış. Dursun film sonrası Temel'e 'aslında ben bu filmi izlemiştim demiş. Temel de aslında bende bu filmi izlemiştim demiş. Dursun o zaman niçin siyah atı seçtin demiş. Temel ne bileyim belki bu sefer siyah at kazanır diye düşündüm demiş. Ben Cumhuriyet mitinglerinden CHP'nin ders aldığını sanıyordum. Bu gerilim politikası CHP'nin işine yaramaz. Kimsenin işine yaramaz. 4 genç öldü. İyi oldu diyebilir miyiz? Kimse diyemez. Biz üzüntü ile karşılıyoruz. Aklıselim devreye girmeli. Türkiye'nin gerilime değil, aklıselime ihtiyacı var" diye konuştu.

"BATI'DAN BU ÜLKEYE FAYDA GELMEZ"

"Londra'daki G-8 zirvesinin Anadolu Ajansı tarafından canlı yayın yapılmasına İngiliz polisinin izin vermemesini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu üzerine Kamalak, "Biz sürekli söylüyoruz. Türkiye tabii mecrasına yönelmelidir. Ortadoğu ve İslam alemine yönelmelidir. 'Beşerin adli masal, hak güçlünündür yalnız' Mehmet Akif'in tabiri ile dövülen mahkemeden kovulur çünkü cılızdır. Batı 1071'den beri bu yana Müslümanları düşman bilmektedir. Tüm İslam alemini başta Türkiye olmak üzere boğmak istemektedir. Batı'dan bu ülkeye fayda gelmez. Biz yıllardır iktidar sahiplerini uyarıyoruz. Batı karşısında saygınlık kazanmak istiyorsan kardeşlerinle bir araya gel. Gerçek aktör olmak istiyorsan dün beraber olduğumuz kardeşlerimizle Osmanlı bayrağı altında yaşayan ve sempati ile bakan ülkelerle birlik ol diyoruz" şeklinde konuştu.

'Avukatların Ankara Adliyesi'nde davalara başörtülü girmesi konusunda yaşanan sıkıntılar var. Sizinde eşiniz Zübeyde Kamalak bu konuda sıkıntı çekmişti, nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ise Kamalak, "O sıkıntının temelinde Türkiye'nin yanlış bir rota izlemesi yatmaktadır. Sadece başörtüsü değil, Kürt sorunu, terör problemi vesaire kendi elleriyle başına ördüğü çoraptan ibarettir. Kime ne kimin nasıl giyineceğinden? 18 yaşını bitiren kızlarımız, kadınlarımız Anayasa'ya göre tam reşit değil mi? Anne ve eş olma yetkisine, düşünme melekesine sahip mi? Evet. Bırak o zaman kendi kıyafetini seçme hakkına da sahip olsun. Terör olayları, yanlış takip edilen politikaların kaçınılmaz sonuçlarıdır. İnsanımıza güvenmek zorundayız. Bu millet aklı başında bireylerden oluşuyor. Yönetim kadroları ne yazık ki Batı ideolojisi ile beslendiği için onun etkisinde kalıyor. İslam alemindeki karışıklıkların temel nedeni batının yörüngesine girmeleridir. Batı ile ilişkimiz iyi olmazsa bizi iktidar yapmazlar diyor. Kim diyor bunu? Millete güvenmeyen, Batı'yı milletin üzerinde gören zavallı zihniyetler. Milli değerlerle elit diyeceğimiz bir avuç insan arasında çatışma oluyor. Bunlar aşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmaları hakkında da açıklama yapan Kamalak, "SP seçime en hazır partidir. Tüm teşkilatı ile arazidedir. Bakmayın o ayrılıklara. Olsa olsa milli görüşün belki dallarını budamıştır. Ama kök sapasağlamdır. Budanan dal, bahar geldiğinde aşağıdan çok daha güçlü bir şekilde adeta ulu çınar gibi gelişecektir. İnşallah mahalli seçimlerde yüce milletimiz bir sürpriz yapacaktır. İnşallah o sürpriz de İnegöl'den başlayacaktır diye ümit ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kamalak, Gezi Parkı Olaylarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement