Kürt Sorunu, Kopuş Olmadan Çözülmeli - Son Dakika
Politika

Kürt Sorunu, Kopuş Olmadan Çözülmeli

Kürt Sorunu, Kopuş Olmadan Çözülmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı:Böyle bir sorunun toplumun tüm kesimleri arasında duygusal bir çözülme ve kopuş yaşanmadan çözülmesi gerekir dedi.

15.03.2013 14:13  Güncelleme: 15:43

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Kürt sorunun derin, karmaşık, sosyolik, kültürel ve politik katmanlı bir sorun olduğunu belirterek, "Böyle bir sorunun toplumun tüm kesimleri arasında duygusal bir çözülme ve kopuş yaşanmadan çözülmesi gerekir" dedi.

Diyarbakır'da CHP'nin 'eğitici eğitimi' konulu parti içi eğitim çalışması Liluz Otel'de başladı. 3 gün sürecek çalışmanın açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Diyarbakır İl Başkanı Müzaffer Sayın, İl Başkan Yardımcısı Şerif Doğru, Şanlıurfa, Bitlis başta olmak üzere çevre illerden 75 partili katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Kürt sorunun, taraflar arasında yapılacak pazarlıkla çözümünün doğru olmadığını savunarak, şöyle dedi:

"Çözüm, bir masa başında, bir araya gelen tarafların pazarlığı sonucu oluşacaksa tüm ülkeyi, ülkede yaşayan tüm kesimleri ilgilendiren bir durum söz konusudur. Tüm tarafların uzlaştığı bir asgari müşterek, ortak payda aranması gereklidir. Böyle bir durumda, ortak payda, toplumsal uzlaşma olmadığı bir durumda, sonuç ne kadar pazarlık edenler için, 'kazan, kazan' kuralına uyarak gerçekleşmiş olursa olsun, toplumun bir kesimi dışlanmış olur. Kürt sorunu gibi gerçekte bir demokrasi ve insan hakları konusu olan bir alanda çözüme ulaşılması, doğru bir yaklaşım olmaz. Derin ve karmaşık, sosyolojik, kültürel, politik katmanlı, böyle bir sorunun toplumun tüm kesimleri arasında duygusal bir çözülme ve kopuş yaşanmadan çözülmesi gerekir. CHP olarak Kürt yurttaşların eşit yurttaşlık haklarının sağlandığı, ülkemizde yaşayan Kürt yurttaşlarımızın hiçbiri dışlanmışlık duygusu hissetmediği, bu yönde bir algı taşımadığı, bir arada yaşama irademizi güçlendirecek her türlü çözümden yana olduğumuzu belirtiyoruz."

Geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kürt sorunun çözümü ve demokratik hak taleplerinin karşılanması konusunda bir yol haritası sunduklarını ifade eden Sarı, "Hükümet önerilerimizi dikkate almak yerine, partimizin önerilerine kulak tıkayarak, kendi çıkarları doğrultusunda yol almayı seçti. Bu önerilere uymak doğrultusunda üstüne düşeni yapmaktan kaçındı" dedi.

PKK'nın 8 kamu görevlisini serbest bırakmasını mutlulukla karşıladığını dile getiren Sarı, "Biz CHP olarak 8 yurttaşımızın ailelerine kavuşmasından memnuniyet duyduk. Hiç kuşkusuz, olması gereken debuydu, bütün annelerin çocuklarını kucaklaması gerekiyordu. Bunu gerçekleştirmek için daha samimi, daha gerçek ve olması gerekenin yapılması gerekir. Bugüne kadar yaptıkları, yapacaklarının teminatı olan demokrasiyi sadece bir araç olarak gören iktidarın, demokratik hak ve talep konusundaki beklentiyi karşılaması mümkün değildir. Halkımızın beklentilerinin gerçek bir biçimde çözülmesi, bunun karşılanmasıyla ilgili, gerçek bir yürüyüş başlatılmalıdır" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kürt Sorunu, Kopuş Olmadan Çözülmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement