Mahkeme Görüş Soracak - Son Dakika
Politika

Mahkeme Görüş Soracak

Mahkeme Görüş Soracak

Yüksek yargıdaki rüşvet iddiaları kapsamında görülen davada, mahkeme, eski Yargıtay 6.Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılandığı dava ile Ankara 9.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın, Yüce Divan Başkanlığı'nda...

16.02.2012 17:36

Yüksek yargıdaki rüşvet iddiaları kapsamında görülen davada, mahkeme, eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılandığı dava ile Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın, Yüce Divan Başkanlığı'nda birleştirilmesi konusunda görüş sorulmasına karar verdi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Yüce Divan Başkanlığı'yla yapılan yazışmalarda, eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan hakkında Yüce Divan'da dava olduğunun anlaşıldığını bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı Halis Özmen, Hasan Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılandığı dava dosyası ile Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dosyası arasında hukuki ve fiili bir irtibat bulunduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Yüce Divan Başkanlığı'na müzekkere yazılarak her iki dava dosyasının birleştirilmesi konusunda görüş sorulmasını talep eden Özmen, sanık Gökhan Ersan'ın savunmasının alınması için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasını istedi.

Sanık avukatları, iddia makamının davanın birleştirilmesiyle ilgili talebine katılmadıklarını belirterek, bu konuda beyanda bulunmak için süre talep etti.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, verilen kısa aranın ardından kararı açıkladı.

Davanın birleştirilmesi konusunda beyanda bulunmak için süre isteyen sanık avukatlarının talebini reddeden mahkeme, eski Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan'ın Yüce Divan'da yargılandığı dava ile Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın, Yüce Divan Başkanlığı'nda birleştirilmesi konusunda görüş sorulmasına karar verdi.

Sanık Gökhan Ersan'ın savunmasının alınması için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasını kararlaştıran mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mahkeme Görüş Soracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement