Mehmet Aycı, AK Parti Adana Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvurdu - Son Dakika
Politika

Mehmet Aycı, AK Parti Adana Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvurdu

Mehmet Aycı, AK Parti Adana Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvurdu

AK Parti milletvekili aday adaylığı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın danışmanlığı görevinden istifa eden Mehmet Aycı, Adana’dan başvurusunu yaptı.

17.02.2015 10:21

AK Parti milletvekili aday adaylığı için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın danışmanlığı görevinden istifa eden Mehmet Aycı, Adana'dan başvurusunu yaptı.

Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile görüşen Mehmet Aycı, bölgeyi temsil eden kişilerin siyaset üretmesi kadar, ulaşılabilir ve erişilebilir olmasının önemine değindi. Aycı, Adana'nın sadece fiziki sınırlardan ibaret olmadığını, geçmişi ve potansiyeli itibariyle sadece Akdeniz havzasının değil Türk ve İslam dünyasının en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti.

Bürokrasi ile siyasetin kesişme noktasında uzun yıllar görev yaptığını, büyük ulaştırma projelerini hayata geçiren ekibin içinde bulunduğunu belirten Aycı, ulusal ve küresel siyasetin yerel dinamiklerden bağımsız şekillenmediğini söyledi.

"TOPLUM MÜHENDİSLİĞİNİ ARTIK MİLLET YAPIYOR"

Aycı, ayrıca, Türk demokrasi tarihinin bir zorla sınanma tarihi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bugün Yeni Türkiye'yi konuşuyorsak, 2023 hedeflerimizi konuşuyorsak, güçlü devlet, güçlü millet kavramlarını halkımız içselleştirmişse, bu kolay olmadı. AK Parti hükümetleri, demokrasiye kurumsal anlamda işlerlik kazandırdı. Darbeciler, vesayet odakları yıllarca milli iradeyi hiçe saydılar. Biz milli iradeye sahip çıkmakla kalmadık, her türlü toplum mühendisliğinin uygulanmasının önüne geçtik. En son 17-25 Aralık'ta denediler, milletimiz tecelli ettirdiği iradesinin yanında yer aldı. Hükümetimiz de millet iradesine sahip çıktı. Artık mühendisliği millet yapıyor. Onun için bu seçim diğer seçimlerden daha önemli"

İl Başkanı Yeni ise, "Aday adaylarının bürokrasi deneyimleri, Adana'mızla ilgili olmaları, entelektüel birikimleri bizim için önemlidir. Bu nitelikteki adaylar seçilmeleri halinde teşkilatlarının da elini güçlendirecektir" diyerek Aycı'ya başarı dileklerinde bulundu.

Aycı, daha sonra AK Parti Adana milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mehmet Aycı, AK Parti Adana Milletvekili Aday Adaylığı İçin Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement