MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun İddiası - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun İddiası

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu\'nun İddiası

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ile birlikte seçimden önce son basın toplantısını düzenledi.

28.03.2014 13:29

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ile birlikte seçimden önce son basın toplantısını düzenledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, 8 milyon vefat etmiş kişiye seçmen kartı çıkartıldığını ileri sürdü.

Üst düzey 4 kişinin yer aldığı bir toplantıda konuşulanların kolay kolay dışarı sızmayacağını öne süren Tanrıkulu, "O toplantıların nasıl yapıldığını biliyoruz. 4 kişinin olduğu üst düzey güvenlik alarmı olan bir toplantı kolay kolay çıkmaz. Sağır oda, herhangi bir iletişim sisteminin dışarıya sinyal gönderemediği yerlerdir. O yüzden 4 kişiden bir tanesi yayına vermiş olabilir. Son 48 saat içinde kendi kendilerine çıkartılan bu tür yayınlara, ses kayıtlarına itibar etmeyin. Kolay kolay ortam dinlemesiyle çıkmaz. Eğer öyleyse, öyle vahim durumdayız ki ülkenin güvenliği ile ilgili hiçbir şey konuşamayız" dedi.

Hergün yeni bir oluşumla karşılaşıldığını söyleyen Tanrıkulu, iktidarın ülkenin gizlilik dereceli toplantılarının güvenliğini sağlayamadığını savunarak, sosyal paylaşım sitelerini birbir kapatmaya başladıklarını dile getirdi.

"ENTERASAN BİR SEÇİM YAŞAYACAĞIZ"

Yerel seçimlerde son viraja gelindiğini ifade eden Tanrıkulu, "Şimdiden tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de sahte oy pusulalarının basıldığını, sahte mühürlerin hazırlandığını ve sandık kurullarının teşekkülünde birtakım oyunların oynandığını duyuyoruz. Bu yerel seçimlerde sandık güvenliği çok önem arz etmektedir. Bu yüzden tüm Türkiye'de Milliyetçi Hareket Partisi olarak sandıkların yakın takipçisi olacağız ve sahip çıkacağız. İzmir'in de bu konuya sahip çıkacağını düşünüyoruz. Birçok yerde kamyon kamyon ilave oy pusulaları ortaya çıktı. İstanbul, İzmir ve Ankara'da YSK'nın hazırladığı mühürlerin kaybolduğu söyleniyor ve hala bulunamadı. Onun dışında 'Gir kabine mührü bas, fotoğrafı çek, rayiç bedeli 100 TL" kampanyası başlamış. Bu işin borsası oluşmuş, Allah Türkiye'yi korusun. Enteresan bir seçim yaşayacağız" şeklinde konuştu.

"VEFAT EDEN KAYINVALİDEM BUGÜN SEÇMEN"

Kimlik numarası 9 ile başlayan Suriyeli mültecilerin oy kullanıp kullanmadığına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Oy kullanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Bunlar TC vatandaşı değil. Ama bir düzenle bunlara vatandaşlık statüsü kazandırılıp kazandırılmadığını bilmiyoruz. Yıllar önce vefat eden Kayınvalidem bugün seçmen. Verilen bilgilere göre en az 8 milyon vefat etmiş insana seçmen kartının çıkarılmış olduğu ihbarı var. Vatandaşlarımızdan duyarlı olmasını bekliyoruz. Bırakın Suriyelileri mezardaki adamlara bile oy kullandıracaklar" diye konuştu.

"30 MART'TA TÜRK MİLLETİ PRANGALARI KIRACAK"

Ülkenin başarısız yürütülen politikalar sonucu radikal dinci terör örgütlerinin cihat yapılacak ülkeler listesine girdiğini öne süren Ahmet Kenan Tanrıkulu, bölücülerin ayaklanmasına ve ağır bir ekonomik krize doğru ilerleyen bir Türkiye'ye doğru yol alındığını savundu.

Bağımsız yargıya talimat veren Başbakan ile talimat üzerine var olmayan veya yok hükmünde olan kararlara itibar edenlerin suç işlediğini iddia eden Tanrıkulu, "Hukukun üstünlüğü 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarından sonra üstünlerin hukuku haline getirilmiştir. Türk milleti asırlardır ne zaman ayağına prangalar vurulmaya çalışılsa, onurlu bir özgürlük mücadelesine girişmiş ve başarılı olmuştur. Türk milleti bu yasaklara asla boyun eğmeyecek ve gereken cevabı 30 Mart yerel seçimlerinde verecektir. 30 Mart'ta Türk milleti bu prangaları kıracaktır" dedi.

"İZMİR'DE KORKU SİYASETİ HAKİM"

İzmir'de de korku siyasetinin hakim olduğunu savunan Tanrıukulu sözlerini şöyle tamamladı: "Son iki aydır bir tarafta yasaklarla, diğer tarafta korkutmalarla İzmir'de seçim kazanmaya çalışan iki farklı zihniyet görmekteyiz. 11 yıldır oraya buraya beton dökerek bol miktarda çılgın proje açıklayanlar; her ne hikmetse eğitimde fırsat eşitliği sağlayamamış, eğitimin kalitesini yükseltmeyi tasarlayamamışlardır. Rant peşinde koşmak yerine; düzgün bir teşvik sistemi hayata geçirememiş, araştırma ve teknolojiye yatırım yapmayı özendirmeye uğraşmamışlardır. Ülkemizin yerli üretime yönelik yeni yatırımlar yapmadan; sadece yollarla, köprülerle, AVM'lerle kalkınacağını düşünenler, rantları uğruna ülkemizin kıt kaynaklarını heba etmektedirler. Bu düşüncenin temsilcisi İzmir Adayı, Bakanlığı döneminde bir yandan denizcilik sektöründe Türk armatörlerin gemilerinin Türk Bayrağı'na geçmesi için kanun çıkartırken, diğer yandan ailesinin gemilerini yabancı bayrak altında tutmayı sorun olarak görmemektedir. İzmir hukukun üstünlüğüne ve adaletin herkes için eşit olduğuna tam inanmış bir şehrimizdir. Seçilirse İzmir'e dünyanın ünlü şirketlerini getirebileceklerini vaad edenlerin ülkemizde oluşturdukları risk nedeniyle yabancı bir otomobil firmasını ellerinden kaçırdıklarını da söylemeleri gerekir. Firma 1,1 milyar dolarlık yatırımını Polonya'ya kurma kararı vermiştir. Diğer yandan ise İzmir'e korku algıları salarak seçim kazanmayı ümit edenler, önce 10 yıldır 18 kez açacakları tarihi verip, açamadıkları metroyu bitirebilme başarısını göstermiş olmaları gerekir. İzmir'de başarısız geçen on yıllarını bugün Atatürk'ün gölgesiyle örtmeye çalışanlar İzmir'e haksızlık etmektedirler. İzmir'in geleceğini borç altına sokan mevcut belediyecilik anlayışı, yerel seçimlerden sonra İzmir'in sırtına bıraktıkları bu borç yükünü, İzmir'in nasıl ödeyeceğini neden söyleyemiyor? Birinci dereceden sorumlu oldukları kentteki trafik yoğunluğu sorununu mülki idare amirine bağlamak, alt yapı sorunlarını genel hükümete yüklemekle belediyecilik ve hizmet anlayışı olmaz. Herkes sorumluluklarından kaçmadan geçmiş 10 yılın hesabını İzmir'e vermelidir. İzmir bu yerel seçimlerde kendilerine hayal satanlardan, pazarlayanlardan kurtulacaktır. Bunun sinyallerini sahada çok net görüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi samimi, güvenilir ve tertemiz 45 yıllık mazisiyle İzmir'de her geçen gün daha çok konuşulur ve tercih edilir duruma gelmiştir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement