Mısır'daki Saldırı - Son Dakika
Politika

Mısır'daki Saldırı

Mısır\'daki Saldırı

Dekahliye saldırısının şüphelisi olarak 22 yaşında bir genç gözaltına alındı İhvan, gözaltına alınan gencin kendileri ile bağlantılı olduğu iddialarını yalanladı.

25.12.2013 12:28

Mısır'ın Mansura kentinde bulunan Dekahliye Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine, 101 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının şüphelisi olarak 22 yaşında bir genç gözaltına alındı.

Mısır güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dekahliye saldırısı ile ilişkili olduğundan şüphenilen 1991 Mansura doğumlu Yasir Adil, annesi ve bir arkadaşı ile yurt dışına çıkmak gitmek üzereyken Kahire Uluslararası Havaalanı'nda gözaltına alındı. Yasir Adil'in Dekahliye ilinde bulunan Bilkas kentindeki İhvan yöneticisi Adil Yunus Raşid'in oğlu olduğu belirtildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ise Dekahliye saldırısı şüphelisi olarak yakalanan gencin kendileri ile bağlantılı olduğu iddialarını yalanladı.

İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) Mansura kentindeki basın sözcüsü Ahmed Osman, Mısır güvenlik güçleri tarafından Kahire Uluslararası Havaalanı'nda gözaltına alınan Yasir Adil isimli gencin İhvan ile bağlantısı olmadığını söyledi.

Osman, "İhvan yöneticilerinden birinin oğlu olması kendisinin İhvan'a bağlı olduğunu ifade etmez" dedi.

Mısır'ın kuzeyindeki Dekahliye ilinin merkezi Mansura kentinde bulunan Dekahliye Emniyet Müdürlüğü'nü 24 Aralık'ta hedef alan saldırıda 15 kişinin öldüğü, 101 kişinin yaralandığı bildirilmişti. İçişleri Bakanlığı, saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadığını açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'daki Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement