Ökten'den Şandır'a Tepki - Son Dakika
Politika

Ökten'den Şandır'a Tepki

Ökten\'den Şandır\'a Tepki

AK Partili Çiğdem Münevver Ökten, MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

09.12.2012 10:27  Güncelleme: 10:41

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, MHP Grup Başkan Vekili Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın "Mersin'de PKK denetimde mahalleler var" açıklamasına tepki göstererek, "Mersin'de PKK denetiminde mahalle yoktur. Mersin'de her mahalleye giriyorum. Giremediğimiz hiçbir mahalle de yok" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı'nın Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Çiğdem Münevver Ökten, etnik siyaset yaparak Türkiye içinde bazı oyunların oynadığını ifade ederek, AK Parti olarak her zaman etnik siyasete karşı olduklarını söyledi. Kuruldukları ilk günden bugüne kadar etnik siyaset yapmadıklarını ve bundan sonrada yapmayacaklarına vurgu yapan Ökten, "Bir demokratikleşme noktasında devrim niteliğinde adımlar atacağız. Farklı lehçelerde konuşan insanlarımız kendi dillerinde eğitim mi görmek istiyorlar? Olabilir. Ama ana dilde eğitim demiyorum. Türkçeden vazgeçilmez, bitmiştir. Milli sınırlarımızdan vazgeçilemez, bitmiştir. Bayrağımızdan vazgeçilemez, bitmiştir. Bunlar AK Parti'nin kırmızı çizgileridir. Bunlar üzerinden asla hiçbir şekilde konuşma yapılamaz. Ama olabilir. Doğu, Güney Doğu Anadolu, Kuzey'de bir sürü lehçelerimiz var. Bunlar bizim zenginliğimiz, kültürümüzdür. Ben Kürtçe dilinde ek dil öğrenmek istiyorum diyen vatandaşlarımız için Kürtçe dersleri koyduk. Çoğunuzun, çoğumuzun beklediği şekilde beklentiler çıkmadı. Kürtçe derslerinden Kürtçe öğrenmek isteyen vatandaşlarımızın sayısı 4'de 2'yi geçmedi" diye konuştu.

"MERSİN'DE GİRİLMEYECEK HİÇBİR MAHALLE YOK"

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'ın "Mersin'de PKK denetiminde mahalleler var" açıklamalarını da sert bir dille eleştiren Ökten, "Ben Mersin'de her yere giriyorum. Mersin'de giremediğimiz yer yok. MHP'li Mehmet Şandır bir milletvekilinin yapılabileceği en büyük yanlışı yapmıştır. Mehmet Şandır'ın Mersin'de bazı mahallelere girememesi Mersin için bir zafiyet değildir, Mehmet Şandır'ın kendi yeteneksizliğidir. Aynı zamanda Mersin'in içerisinde yaşayan benim değerli Mersinlilerimin arasına refah sokmak için söylenmiş bir cümledir. Çünkü benim Mersinli vatandaşlarım Türkiye'nin mozaiğini gösterir. Ben şehrimle gurur duyuyorum. Ben şehrimin her köşesinde, her mahallesinde, her noktasında yaşayan bütün vatandaşlarımla da gurur duyuyorum. Onlar benim başımın tacıdır. Bizim için bölücülük diye bir şey söz konusu değildir. Mersin halkı bütün etnik, kültürel, dini zenginlikleri ile bir bütündür. Hiçbir güç bu bütünlüğü, bu birliği ve bu beraberliği asla bozamaz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ökten'den Şandır'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement