Sırrı Süreya Önder: "Bir Arkadaşımızı Bile Eksik Alarak Meclise Gitmeyeceğiz" - Son Dakika
Politika

Sırrı Süreya Önder: "Bir Arkadaşımızı Bile Eksik Alarak Meclise Gitmeyeceğiz"

Sırrı Süreya Önder: "Bir Arkadaşımızı Bile Eksik Alarak Meclise Gitmeyeceğiz"

Altan Tan ve Sırrı Süreya Önder, KCK/TM davasında tutuklu bulunan ve Diyarbakır'dan milletvekili seçilen Mehmet Hatip Dicle ile Van'dan milletvekili seçilen Kemal Aktaş'ı cezaevinde ziyaret etti

15.06.2011 17:55

12 Haziran'da BDP'nin desteği ile bağımsız milletvekili seçilen Altan Tan ve Sırrı Süreya Önder, KCK/TM davasında tutuklu bulunan ve Diyarbakır'dan milletvekili seçilen Mehmet Hatip Dicle ile Van'dan milletvekili seçilen Kemal Aktaş'ı cezaevinde ziyaret etti.

Sırrı Süreya Önder, Hatip Dicle'nin hukuki durumu ile ilgili olarak, "Blok olarak tavrımız, bir arkadaşımızı bile eksik alarak gitmeyeceğiz. Bunları alacağız, hep birlikte o meclise gideceğiz" dedi.

Altan Tan ise, "Bundan sonra bu tuzakları bu oyunları kuranlar düşünsünler. Hayat bundan sonra onlara zindan olur akıllarını başlarına alsınlar" dedi.

BDP'nin desteği ile 12 Haziran seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçilen Sırrı Süreya Önder ve Diyarbakır'dan seçilen Altan Tan, Cumhuriyet Savcılığı'ndan aldıkları izinle PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi davasından tutuklu yargılanırken Diyarbakır'dan milletvekili seçilen Hatip Dicle ve Kemal Aktaş'ı, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

Yaklaşık 40 dakika süren görüşmeden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milletvekillerinden Sırrı Süreye Önder, Dicle ve Aktaş'ın morallerinin çok iyi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

SİYASİ OPERASYON

"Moralleri çok iyi. Hatip Dicle meseleyi şeye benzetti. Bu tespiti çok önemli buluyorum. Bir ailede bile güven ortamı zedelendiğinde o ailede ilişkilerin yürümesi imkansızlaşır. Bizim aynı gün kararın çıkması, aynı gün bana yıldırım hızıyla tebliğ edilmesi Türkiye'de hukuk tarihinde pek görülmüş işlerden değil. Hal böyle olunca siyasi bir operasyon olduğu su götürmez bir gerçekliktir dedi.

Gerçekten biz de öyle düşünüyoruz. Siyasi iktidar, meselede sürekli belli irade beyanlarına takılıp duruyor. Gün bunların en önemli parametrelerinden birisi bu konuda alınacak tavırdır. Fakat, şu da içimi yakıyor, söylemeden geçmeyeceğim. Önce bir hukuksuzluk yapıyorlar. Sonra kendi yaptıkları hukuksuzluğu geri aldıkları zaman sanki barış ve demokraki adına büyük bir şey yapmış gibi oluyorlar.

Bu da artık bıktırıcı olmaya başladı. Cari oyun yüzde 20'sinden fazlasını almış iki milletvekili arkadaşımızdan bahsediyoruz biz. Yani geçerli oyun yüzde 20'sinden fazlasını almış neredeyse yüzde 30'una yakınını almış arkadaşlar. "

BİR ARKADAŞIMIZI BİLE EKSİK ALARAK MECLİSE GİTMEYECEĞİZ

Önder, Hatip Dicle ile ilgili bir sorun çıkarılması durumunda ise, "Blok olarak tavrımız, bir arkadaşımızı bile eksik alarak gitmeyeceğiz. Bunları alacağız hep birlikte o meclise gideceğiz. Halk bize, Türkiye halkları bize, hep birlikte bu ruhsatları verdi. Bu ruhsatın erbabları bir araya gelip tamamlayana kadar burda kalacağız" dedi.

TAN, 'AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR'

Altan Tan ise, Cumu günü bütün gruplarının Diyarbakır'da toplanacağını söyledi. Tan, şöyle dedi:

"Ama, şunu söylüyoruz. Yıllardır hayatı bu halka zindan ettirenler artık vazgeçsinler bundan. Artık bizle oynamasınlar. Akıllarını başlarına alsınlar. Bugün bu halkın artık hapisten, zindandan, işkenceden, baskıdan, faili meçhullerden, ölümlerden ve öldürmeden başına gelmeyen kalmadı.

u saatten sonra onlar korksunlar. Yani bu halk, biz de, arkadaşlarımız da korkudan da artık korkmuyoruz artık. Bundan sonra aklı selim galip gelsin. Akıllarını başlarına alsınlar. Bu oyunu oynamaktan vazgeçsinler. Seçime 3 gün kala Yargıtay'ta bir dosyayı alıyor tastik ediyor. Bunun ne hukukla, ne vicdanla, ne mantıkla hiç bir alakası yoktur.

Akıllarına başlarına alsınlar. Bu işten zararlı çıkarlar, zararlı çıkarlar, zararlı çıkarlar. İki arkadaşımızında moralleri çok çok iyidir. Bizim de moralimiz iyidir. Bundan sonra bu tuzakları, bu oyanları kuranlar düşünsünler. Hayat bundan sonra onlara zindan olur akıllarını başlarına alsınlar. "

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Sırrı Süreya Önder: 'Bir Arkadaşımızı Bile Eksik Alarak Meclise Gitmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement