Sp'lilerden Şike Operasyonuna Gösterili Destek - Son Dakika
Politika

Sp'lilerden Şike Operasyonuna Gösterili Destek

Sp\'lilerden Şike Operasyonuna Gösterili Destek

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Teşkilatı üyeleri, 'Futbolun Ergenekon'u çöküyor' adını verdikleri tiyatral gösteriyle şike iddialarını protesto etti.

07.07.2011 13:00

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Teşkilatı üyeleri, 'Futbolun Ergenekon'u çöküyor' adını verdikleri tiyatral gösteriyle şike iddialarını protesto etti. Futbolda dönen dolapların yıllardır herkes tarafından bilindiğini ileri süren SP Bursa İl Başkanı Sait Selim Terzioğlu, "Bu kez savcılarımız doksandan çaktı ve bu golle maçı Türkiye kazandı" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde Kent Meydanı'nda yapılan gösteri öncesi açıklamada bulunan SP Bursa İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, kulüplerin prestijinin arkasına saklanan ve milyonlarca taraftar sevgisinin koruyuculuğuna güvenen suç organizasyonlarının olduğunu ileri sürdü. Bu organizasyonda yer alan kişilerin, şıklıkları ve beylikleri ile itibar abidesi gibi gözüküp, futbol kulüplerinin başkan ve yöneticilerinin karanlık odalarında şike pazarlığı yaparken yakalandıkarını iddia eden Terzioğlu, "Adına 'Şike operasyonu' denince sanki sadece 'futbolla' ilgiliymiş gibi bir izlenim uyandıran bu son operasyon, futboldan çok daha derin ve çok daha geniş bir suç alanını kapsıyor. Ergenekon ve Balyoz Davası kadar büyük bir operasyon, bu şike soruşturması. Ergenekon - mafya ittifakının son kalesi de düşürülürse, gerçekten temiz topluma doğru önemli bir adım daha atacağımıza inanıyoruz. İtalya, futbolundaki Ergenekon'u çökerttiğinde kimse İtalyanlar'a 'Takımlarımızı yıprattın' demedi. 'Borsada ve ülkemizde itibarımız kayboldu' ifadelerini kullanmadı" diye konuştu.

Futbolda dönen dolapların yıllardır herkes tarafından bilindiğini ileri süren Terzioğlu, ancak bunun üstüne gidilemediğini savundu. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından birisinin gerçekleştirildiğini söyleyen Terzioğlu, "Savcılarımızı, hakimlerimizi ve polislerimizi canı gönülden kutlamak istiyoruz. Onların kararlılığına minnettar olduğumuzu ilan ediyoruz. Susurluk ve Ergenekon ile kaynaşmış mafya güçlerinin en büyük gelir kaynağı futboldu. Buralarda rahatça örgütlenmişlerdi. Büyük diye ifade edilen takımların tuhaf ilişkilerini bilmeyen yoktu. Çakıcılar, Pekerler, Susurlukçular, futbol düzeninin içinde yer almışlar, hem yönetim faktörü, hem güç faktörü olmuşlardı. Şimdi hakemin, kulüp başkanının, yöneticinin değil, hakimlerin dediği olacak. Bu kez savcılarımız doksandan çaktı ve bu golle maçı Türkiye kazandı" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından SP Bursa İl Teşkilatı Üyeleri, 'Futbolun Ergenekon'u çöküyor' adlı tiyatral gösteriyi sergiledi. Gösteride telefonla kendisine teşvikte bulunulan kaleci üzerinde 'mafya', 'Ergenekon' ve 'kulüpşeysi' yazısı bulunan kişilerden içi para dolu çantayı alarak gol yiyor. Olayı tespit eden polis ise düzenlediği baskın ile 4 kişiyi gözaltına alıyor. - Bursa/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Sp'lilerden Şike Operasyonuna Gösterili Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement