'Üstün Yetenekli Çocuklarla İlgili Araştırma Komisyonu Kurulması' Kabul Edildi - Son Dakika
Politika

'Üstün Yetenekli Çocuklarla İlgili Araştırma Komisyonu Kurulması' Kabul Edildi

\'Üstün Yetenekli Çocuklarla İlgili Araştırma Komisyonu Kurulması\' Kabul Edildi

TBMM Genel Kurulu'nda, üstün zekalı çocuklarla ilgili olarak AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekilleri tarafından verilen önergeler birleştirilerek görüşüldü.

06.03.2012 22:53

TBMM Genel Kurulu'nda, üstün zekalı çocuklarla ilgili olarak AK Parti, CHP, MHP ve BDP milletvekilleri tarafından verilen önergeler birleştirilerek görüşüldü.

Önerge sahiplerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, üstün yetenekli çocukların mağdur olduğunu belirterek, toplumda kendisini yalnız hissettiğini, anne babanın kendisiyle iletişim kuramadığında ciddi sorunlar yaşadığını söyledi. İncekara, "Herkesten daha hızlı düşünmeleri, onları suça itebiliyor. Bu çocuklara öncelik tanımalıyız. Bu araştırma komisyonu kurduğumuzda, onları tanımladığımızda, gerekli yasaları çıktığımızda onlara değil ülkeye iyilik yapmış olacağız" diye konuştu.

İncekara, 9 aylıkken konuşan, 2 yaşında İngilizce öğrenen, 6 yaşında ileri derecede keman çalan üstün yetenekli çocuklar olabildiğini belirterek, "Değerseniz altın çocuk oluyorlar, ilgilenmezseniz cezaevi hücrelerinde başka dünyalara dalıyorlar. Bu çocukların eğitimi o kadar ucuz değil. Bu çocukları art niyetli kullanma durumu olabiliyor. Siyasette liderlik sorunu var diyoruz. Bu çocuklar içinden çok Recep Tayyip Erdoğan'lar çıkabileceğini düşünüyorum" görüşünü ifade etti.

CHP'li milletvekilleri, İncekara'ya, konuşmasını tamamlarken laf attı. Bunun üzerine İncekara, CHP'lilere, "Sizin de böyle lideriniz olsun, siz de yağ çekin" karşılığını verdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu da, üstün yetenekli çocukları bulup değerlendirmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet döneminde altın çocukları bulup yurtdışına gönderdik ama bunun ülkeye faydası olmadı, çünkü yurda dönmediler. Bu çocukların geleceğin liderleri, fikir, bilim ve sanat insanları olması için elimizden geleni yapacağız. Bu milli serveti heba etmeyeceğiz. Bu altın çocuklarımızı çok daha gelişmiş bilim ve sanat ortamı içinde yetiştireceğiz. Böyle ortamda yetişen çocuklar

hem ülkemizin hem dünyanın geleceğini belirleyecek" dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, Türkiye'de üstün yetenekli çocuklara özel eğitim veren tek bir okul bulunduğunu belirterek, bu tür eğitim kurumlarının kısa sürede artırılmasının önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından üstün yetenekli çocuklarla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. Komisyon 17 üyeden oluşacak ve gerektiğinde Ankara dışında da alışabilecek.

Başkanvekili Mehmet Sağlam, Genel Kurulu yarın saat 13.00'te toplanmak üzere kapattı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Üstün Yetenekli Çocuklarla İlgili Araştırma Komisyonu Kurulması' Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement