Yeşiller Partisi Barış Sürecine Destek Veriyor - Son Dakika
Politika

Yeşiller Partisi Barış Sürecine Destek Veriyor

Yeşiller Partisi Barış Sürecine Destek Veriyor

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Arif Ali Cangı ve Sevil Turan bugün Giresun İl Örgütü'nde düzenledikleri basın toplantısında barış sürecine destek verdiklerini belirttiler.

03.05.2013 14:55

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Arif Ali Cangı ve Sevil Turan bugün Giresun İl Örgütü'nde düzenledikleri basın toplantısında barış sürecine destek verdiklerini belirttiler.

Karadeniz ziyaretleri kapsamında bugün Giresun İl Örgütü'nü ziyaret ederek partilerinin politikaları hakkında bilgi veren eş sözcüler gündemdeki barış sürecini ve başkanlık sistemini değerlendirdiler.

Türkiye'nin ciddi ve önemli bir süreç yaşadığını belirten Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı, "30 yıllık çatışma, savaş ve ölüm gelinen aşamada barış yoluyla demokratik siyasette kürt meselesinin çözümü umudunu ortaya çıkardı" dedi. Cangı, "8 Mayıs'ta silahlı unsurların yurtdışına çıkacak olması olumlu bir gelişme. Ancak herkesin, özellikle siyasilerin konuşmalarına ve üsluplarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Toplumun her kesiminin bu sürece katılması çok önemli. Bu sadece AK Parti, BDP ve Hükümet'in işi olarak yürümemesi gerekiyor. Demokratik her kesimin bu çorbada tuzu olması gerekiyor. Karadeniz halkının da bu sürece katılması çok önemli. Barıştan hiç kimse zararlı çıkmaz. Barış sağlanmadan demokratik bir toplum ve siyasetin yapılma şansı yoktur. Biz Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak bu süreci destekliyoruz" diye konuştu.

Gazetecilerin Başkanlık sistemi konusundaki sorularını da yanıtlayan Cangı, "Bugünkü sistemin içinde başkanlık sisteminin getirilmesi Türkiye'ye demokrasi getirmeyeceğini düşünüyoruz. Ama biz her türlü sistemi tartışmaya hazırız ve tartışılması gerektiğini de düşünüyoruz. Kesinlikle tartışılmasın demiyoruz. Ama bugünkü AK Parti'nin sunmuş olduğu Başkanlık Sistemi'nde parlamentoyu fes etme yetkisi olan, yargı üyelerini atama yetkisi olan ve tek başına kararname yetkisi olan bir başkan canlandırılıyor ki bu, Türkiye'ye demokrasi getiremez" ifadelerini kullandı.

"NE OLURSA OLSUN SİNOP'A NÜKLEER SANTRAL KURDURMAYACAĞIZ"

Karadeniz'in en önemli gündemlerinden birisinin Sinop'a kurulacak olan nükleer santral konusu olduğunu söyleyen, Yeşiller

ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı, "Bugün Başbakan Tayyip Erdoğan ile Japonya Başbakanı Sinop'a kurulacak olan nükleer santralin anlaşmasını imzalayacaklar. Bu sözleşme yargı denetiminden kaçırılmak için böyle bir uluslararası sözleşme imzalanıyor. Dünya nükleer santralden vazgeçerken biz Karadeniz'in göbeğine Sinop'a nükleer santral kuruyoruz. Buna sessiz mi kalacağız? Sessiz kalırsak bizden sonra ki yaşayacak kuşaklarımıza nasıl hesap vereceğiz. Biz nükleer santralin kurulmaması için tüm toplumsal dinamitlerle bunun mücadelesini vereceğiz. Bir şekilde bunu engelleyeceğiz" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yeşiller Partisi Barış Sürecine Destek Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement