"Herkesin Ne Yaptığını Tek Tek Devlet Olarak Açıklayacağız" - Son Dakika
Politika

"Herkesin Ne Yaptığını Tek Tek Devlet Olarak Açıklayacağız"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Kim kimi izlemiş, kimi kimi bu çözüm sürecinde baltalamaya çalışmış, tek tek hesabını soracağız." dedi.

08.03.2014 00:15  Güncelleme: 00:19

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kim kimi izlemiş, kimi kimi bu çözüm sürecinde baltalamaya çalışmış, bunların tek tek hesabını soracağız ve arkasında kimlerin olduğunu tespit edeceğiz" dedi.

Bakan Yıldız, Viranşehir ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, olan biteni anlatmak için başta Başbakan Erdoğan olmak üzere il il, ilçe ilçe, belde belde dolaştıklarını söyledi.

AK Parti hükümetleri olarak göreve geldiklerinden bu yana sürekli kendilerine ömür biçildiğini belirten Yıldız, "Her 6 ayda bir, 'siz artık yapamazsınız' dendi, 'devlet işi farklı' dendi, sizler iki belediye ile 3 tane şirkette başarılı olmakla devleti yönetemezsiniz dediler. Allah'a şükürler olsun alasıyla yönettik. Türkiye'yi 3 katına çıkardık, gelirlerimizi artırdık hizmetlerimizi artırdık, yatırımlarımızı artırdık. Hiç bir zaman hiç bir dönemde olmayan yatırımı Viranşehir ve Şanlıurfa'ya getirdik" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin istikrarı bozmak çalışanların olduğunu dile getiren Yıldız, "Türkiye'de bir ameliyat yapmak istiyorlar, biz milletimizin, halkımızın oylarıyla beraber geldik. Biz başka bir şekilde gitmeyiz. Bize ancak milletimiz 'git' derse, gideriz. Milletimiz bizim için baş tacıdır nasıl derse biz ona saygılıyız" dedi.

- TİB'de dinlemelere ilişkin inceleme

Türkiye'de 509 bin kişinin dinlendiğini hatırlatan Yıldız, çocukları ayrı yaşlıları ayrı, her 100 kişiden birinin dinlendiğini söyledi.

Toplumsal bir paronaya oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Yıldız şöyle devam etti:

"Türkiye'de dinlenme ve dinleme tesisleri oluşturulmuş. Siz bir ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Enerji Bakanı'nı dinleyeceksiniz 2,5 yıl bununla alakalı karar alacaksınız ama aldığınız karar tartışılır olacak. Şimdi diyoruz ki bunların hangisinde mahkeme kararı var, bütün dijital kayıtları da silmişler böyle bir şey kabul edilebilir mi? Biz uluslar arası arenada geçen yıl 27 ülkeye 40 sefer yapmışız, devlet başkanları var, hükümet başkanları var, bakanlar var konuştuğum ne yapacaksın beni dinleyip de yoksa ajanlık mı yapacaksınız. Bizler dijital kayıtların silinmesiyle ilgili takip edeceğiz. Kim kimi izlemiş, kimi kimi bu çözüm sürecinde baltalamaya çalışmış bunların tek tek hesabını soracağız ve arkasında kimlerin olduğunu tespit edeceğiz. Biz devlet olarak şeffaflığa davet ediyoruz. Bütün kesimleri siyaseti, yargıyı da, askeriyeyi de yürütmeyi de yasamayı da her birini şeffaflığa davet ediyoruz. Gizli saklı iş yok. Sonunda mazlum edebiyatı hiç yok. Herkesin ne yaptığını tek tek devlet olarak biz açıklayacağız"

Yıldız, konuşmanın ardından ilçe esnafını ziyaret etti.

Muhabir: Reşit DAĞ, Yasin Dikme

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

-viranşehir

"Herkesin Ne Yaptığını Tek Tek Devlet Olarak Açıklayacağız"
Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Herkesin Ne Yaptığını Tek Tek Devlet Olarak Açıklayacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement