"Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testleri Uluslararası Kongresi" - Son Dakika
Sağlık

"Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testleri Uluslararası Kongresi"

"Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testleri Uluslararası Kongresi"

Nevşehir'de düzenlenen kongreye Bulgaristan ve İtalya'dan da yetkililer katıldı

24.10.2013 17:53

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun proje ortaklığında düzenlenen  "Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testleri Uluslararası Kongresi", Nevşehir'de başladı.

Bulgaristan ve İtalya'dan yetkililerin de katılımıyla Dedeman Otel'de gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaç, Biyolojik ve Tıbbi Ürünler Laboratuvarı Daire Başkanı Yücel Dener, Türkiye'deki laboratuvarların kalitesinin artırılması için gerekli yöntemlerin transferiyle ilgili olarak İtalya ve Bulgaristan'ın ortaklığında "Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testlerine Yönelik AB Eşleştirme Projesi"nin yürütüldüğünü söyledi.

Kongrede yapılacak çalışmaların, Türkiye'deki laboratuvarların tüm analiz sonuçlarının gelecek yıldan itibaren uluslararası kabul edilebilirliğinin önünü açacağına inandığını belirten Dener, "Bu proje kapsamında laboratuvarımızın akredite olması planlanmakta, analizlerimizin kalitesinin üst seviyelere çıkması amaçlanmaktadır. Çok üst düzeyde bir laboratuvar oluşturmak için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Kurum olarak ithal edilen tüm aşıların kalite kontrollerini yaptıklarını ifade eden Dener, şunları söyledi:

"İthal edilen aşıların kalite kontrollerini laboratuvarlarımızda yapabiliyoruz. Denetleme sonrası laboratuvarlarımıza alacağımız bir akreditasyon belgesi, uluslararası tanınabilirlik kapısını açacaktır. Bu kapsamda aşıyla yapacağımız herhangi bir analiz, AB kapsamındaki uluslararası laboratuvarlarda kabul görmüş olacak. Böylelikle ürettiğimiz ürünler de uluslararası pazarda rahatlıkla dağıtılabilecek."

İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Nurullah Zengin de aşı, serum, kan ürünleri ve ilaçlarıyla ilgili düzenleme ve denetleme yetkisinin kurumlarına verildiğini söyledi.

Zengin, Avrupa Birliği (AB) destekli proje hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin AB'ye katılımı öncesinde mali iş birliği çerçevesinde yürütülen "Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testlerine Yönelik AB Eşleştirme Projesi" kapsamında, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, İtalya Sağlık Bakanlığı Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü ve Bulgaristan Bulaşıcı ve Parazit Hastalıkları Ulusal Merkezince organize edilen kongre, yarın sona erecek. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 'Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testleri Uluslararası Kongresi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement