İsrail saldırıları nedeniyle Kudüs Hastanesi'ndeki tahliye konvoyu geri dönmek zorunda kaldı - Son Dakika
Sağlık

İsrail saldırıları nedeniyle Kudüs Hastanesi'ndeki tahliye konvoyu geri dönmek zorunda kaldı

Filistin Kızılayı, İsrail'in saldırıları ve çevresindeki çatışmalar nedeniyle Kudüs Hastanesi'ndeki hastaların ve sağlık personelinin tahliyesi için gönderilen konvoyun İsrail'in aralıksız bombardımanı nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını açıkladı.

13.11.2023 15:27  Güncelleme: 15:29

Filistin Kızılayı, İsrail'in saldırıları ve çevresindeki çatışmalar nedeniyle Kudüs Hastanesi'ndeki hastaların ve sağlık personelinin tahliyesi için gönderilen konvoyun İsrail'in aralıksız bombardımanı nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını duyurdu.

TAHLİYE KONVOYUNU BOMBALADILAR

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Kızılay ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) eşliğindeki tahliye konvoyunun, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan Kudüs Hastanesi'ne doğru yola çıktıktan sonra geri dönmek zorunda kaldığı bildirdi. Açıklamada, Kudüs Hastanesi'nin bulunduğu Tel el-Heva Mahallesi'ndeki aralıksız bombardıman ve tehlikeli durum nedeniyle konvoyun bunu yapmak zorunda kaldığı ifade edildi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Kudüs Hastanesi'ndeki tahliye konvoyu geri döndü

HASTANEDEKİ İNSANLAR, YİYECEK, SU VE ELEKTRİK OLMADAN KUŞATILMIŞ DURUMDA

Hastaneden tahliye edilemeyen sağlık ekibi, hastalar ve ailelerinin, yiyecek, su ve elektrik olmadan hastanede kuşatılmış durumda kaldıkları vurgulandı. Filistin Kızılayı, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin elektrik olmaması ve yakıtının tükenmesi nedeniyle hizmet dışı kaldığını duyurmuştu.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı operasyon düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail, 7 Ekim'den bu yana 45'i Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda olmak üzere 363'ü asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

İsrail bombardımanı nedeniyle Kudüs Hastanesi'ndeki tahliye konvoyu geri döndü

GAZZE'DEKİ CAN KAYBI KORKUNÇ BOYUTLARDA

Gazze'deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 180'i aştı, bu kişilerin en az 4 bin 609'unu çocuklar ve 3 bin 100'ünü kadınlar oluşturuyor. Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 186 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

LÜBNAN SINIRI DA HAREKETLİ

İsrail ordusu ile Lübnan topraklarında bulunan Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

İsrail saldırıları nedeniyle Kudüs Hastanesi\'ndeki tahliye konvoyu geri dönmek zorunda kaldı
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık İsrail saldırıları nedeniyle Kudüs Hastanesi'ndeki tahliye konvoyu geri dönmek zorunda kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement