Bakan Müezzinoğlu, Malkara Devlet Hastanesinin Temelini Attı - Son Dakika
Sağlık

Bakan Müezzinoğlu, Malkara Devlet Hastanesinin Temelini Attı

Bakan Müezzinoğlu, Malkara Devlet Hastanesinin Temelini Attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Malkara Devlet Hastanesinin temel atma törenine katıldı.

10.03.2014 22:22  Güncelleme: 23:01

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yıllarca bu milletin hayalleri ve umutlarıyla oynadılar, milletimizin umutlarını kararttılar. Bir taraftan milletin ümüğünü sıktılar diğer taraftan milleti hortumladılar" dedi.

Müezzinoğlu, Malkara Devlet Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta pazartesinden bu yana açılışı yapılan ve temeli atılan sağlık kuruluşları hakkında bilgi verdi.

Gece gündüz demeden başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, daha iyiyi, daha güzeli aradıkları için bu temelleri attıklarını ve açılışları yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"11 yıldır halkımızla, sizlerle beraber omuz omuza her şeyin daha güzelinin daha moderninin peşinde koştuk. 'Millet ne derse o olacak' dedik ve milletle beraber yürüdük. Millet ne derse onu yaptık. Milletin dışında hiçbir güç odağına, hiçbir karanlık güce, hiçbir farklı hesaba bu milleti teslim etmedik, etmeyeceğiz. Yine 11 yıldır, büyük önderimizin vasiyet olarak söylediği muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye... Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir Türkiye dediğimiz zaman, 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak, İngiltere'de ne varsa Türkiye'de de o olacak' dedik. Onun için geceli gündüzlü çalıştık. Vatandaşımızın önünde fakirimizin fukaramızın engellimizin, yaşlımızın hangi kesim olursa olsun, 76 milyon ülke insanımızın önünde sağlığa ulaşımda herhangi bir engel tanımadık tanımıyoruz ve tanımayacağız."

Müezzinoğlu, sağlık alanındaki çalışmalara değinerek, ambulans helikopter ve ambulans uçakların verdiği hizmetleri anlattı.

Yunanistan'dan Bulgaristan'a, Bosna'ya kadar sağlık turizmi merkezi olacak bir Trakya'yı ve Türkiye'yi planladıklarını, onun için "şehir hastaneleri"ne önem verdiklerini, üniversite hastanesinin donanımını bir an önce bitirmeye çalıştıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Ben anlayamıyorum. Halkla beraber olmak varken, milletle beraber olmak varken, neden güç odaklarıyla birlikte oluyorsun, neden taa okyanus ötesiyle birlikte oluyorsun. Bu millet sizi anlamakta zorlanıyor. Ne olur bir gün de halktan yana olun. Bir gün de milli iradeden yana olun. Bir gün de sandıktan yana olun. Bir gün de bu milletin derdini paylaşın. Ülkemizdeki güzel söz, dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır. Mutluluklarsa paylaşıldıkça çoğalır. Biz vatandaşımızın derdini ve sıkıntısını 11 yıldır paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz ki milletçe büyüteceğimiz ve çoğaltacağımız mutluluklarımız olsun."

- "Milletin ümüğünü sıktılar"

Müezzinoğlu, vatandaşların onurlu ve saygılı bir sağlık hizmeti alması için çaba harcadıklarını dile getirdi. Bazılarının iftiralar, tuzaklar ve tezgahlarla ekonomiyi bozmaya, ülkenin itibarını sarsmaya ve böylelikle ülkeyi hortumlamaya çalıştığını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları anlattı:

"Daha önce de faizleri yükselterek, enflasyonu yükselterek yıllarca bu milleti fakir bıraktılar. Yıllarca bu milletin hayalleri ve umutları ile oynadılar. Milletimizin umutlarını kararttılar. Bir taraftan tezgahlar kurarak, milli iradeye tuzaklar kurarak ve milli iradenin temsilcilerini cezalandırarak... Bir taraftan milletin ümüğünü sıktılar diğer taraftan milleti hortumladılar. Şimdi 11 yıldır milletle beraber yürüyen bir AK Parti var. Milletin lideri Recep Tayyip Erdoğan var. Artık milletin hak ve hukukunu sizlere yedirmeyiz. Bu millet bizim için değerli. Bu ülkeyi ve bu milleti seviyoruz. Milletimizin derdini kendi derdimiz gibi görüyoruz. Eşimiz, evladımız, annemiz, kendimiz, yakınımızın bir hastanede hangi en iyi tedaviyi görmesini istiyorsak benim Malkaralı vatandaşım da o standartta bir hizmet görsün istiyoruz ve bunu da büyük oranda başardık."

Müezzinoğlu, rahatsızlığı bulunan Tekirdağlı Refiye Yılmaz'ın bir yıldır ABD'de tedavi olduğunu, milyon dolarlık tedavisinin devlet tarafından, millet tarafından yaptırıldığını söyledi.

Refiye'nin Türkiye'de tedavi olabileceğini ancak kendisinin, "Ben Amerika'da tedavi olmak istiyorum. Dünyanın en iyi yeri orası diyorlar. Onun için ne olur beni orada tedavi ettirin" dediğini belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Biz kızımızın tedavisini orada ailesiyle birlikte, bir yıldır yaptırıyoruz. İnşallah yakında sağlıklı bir şekilde aramıza gelir. Çünkü niye? O kız bizim kızımız bizim, bizim evladımız o. Büyük bir milletin evladı, güçlü bir devletin vatandaşı o. O nedenle biz vatandaşımıza yanlış yapanlara bugüne kadar 11 yıldır müsaade etmedik, yine müsaade etmeyeceğiz. İnşallah 30 Mart akşamı Malkara bu milletle oynamak isteyenlere en güzel dersi verecek."

-malkara devlet hastanesi

-temel atma töreni

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Bakan Müezzinoğlu, Malkara Devlet Hastanesinin Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement