Sıradan Faşizm Filmi - Son Dakika
Sinema

Sıradan Faşizm Filmi

Sıradan Faşizm Filmi

Sıradan Faşizm filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Sıradan Faşizm filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

03.02.2013 23:29

1901-1971 arası yaşamış önemli Sovyet cısı Mikhail Romm, hemen tümü arşivlerden derlenmiş, aralarında Hitler’in özel film arşivi, SS subaylarının çektiği özel filmler, Sovyetler’in ve diğer kimi ülkelerin devlet arşivleri gibi kaynaklar da bulunan filmiyle, yalnızca Almanya’da Nazizmin 1930’larda başlayan yükselişini ve savaş sonuyla birlikte gelen çöküşünü anlatmakla kalmıyor. Aynı zamanda, faşizm denen olayın içinde oluştuğu koşulları, sıradan, küçük, önemsiz bulunan olaycıklarla, tehlikeli hoşgörülerle, gündelik ilgisizliklerle, yerine getirilmeyen görevler ve kaçınılan sorumluluk taşımalarla nasıl palazlandığını da gösteriyor.

1930’ların kısa, ama özlü çizgilerle verilen genel dünya panoraması, bizlere Marlene Dietrich, Marika Rakk, Cab Calloway’ı, caz ve fokstrot dinleyip dans eden bir dünyayı, çeşitli ülkelerin sona ermekte olan bir çağı simgeleyen liderlerini, kral ve kraliçelerini, modalarını, meraklarını, uğraşlarını da gösteriyor.

Yönetmen: Mikhail Romm

Senaryo: Maya Turovskaya, Mikhail Romm, Yuri Khanyutin

Oyuncular: Adolf Hitler, Hermann Göring, Josef Goebbels, Marlene Dietrich, Mikhail Romm

Filmin Türü: Belgesel, Tarih, Savaş,

Orijinal Adı: Ordinary Fascism

Yapımcı Firma: Mosfilm

Yapım Yılı: 1965

Yapım Ülkesi: Sovyetler Birliği

Orijinal Dili: Rusça

Filmin Süresi: 138 dk.

Dağıtıcı Firma: 0

Kaynak: InterSinema.com

Son Dakika Sinema Sıradan Faşizm Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement