2. Basın Konseri'nde, AK Partili Sait ile Akkaya arasında tartışma - - Son Dakika
Spor

2. Basın Konseri'nde, AK Partili Sait ile Akkaya arasında tartışma -

2. Basın Konseri\'nde, AK Partili Sait ile Akkaya arasında tartışma -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "2. Basın Konseri"ne katıldı.

10.01.2014 23:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "2. Basın Konseri"ne katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İzmir'de Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İzmir İl Müdürlüğü tarafından Ege Ajans Haber Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı'nın arşivinden "İzmir Basınından İlk Sayılar Sergisi"nin açılışı yapıldı.

Açılışın ardından Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "2. Basın Konseri" başladı.

Konserin ilk bölümünün ardından bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde iyi şeyler söylemek istediğini ancak Türkiye'de gelinen noktada katılımcıları mutlu edecek şeyleri söyleyemeyeceğini kaydetti.

Aynı zamanda Basın-İş Genel Başkanı olduğunu hatırlatan Akkaya, gazeteciliğin her aşamasında çalıştığını ve halkı bilgilendirmek üzere eğitim almalarına rağmen gelinen süreçte bunun böyle olmadığını ileri sürdü.

- AK Partili Sait ile Akkaya arasında tartışma

Akkaya, İstanbul merkezli operasyonla Türkiye'nin rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla yanıp kavrulduğunu belirterek, "Bir gazeteci de Başbakana kefil olduğunuz insanlar ayakkabı kutularında milyonlarca dolar saklarken 'bu iş komplo mudur' diye sorma cesareti göstermiyor" dedi.

Akkaya'nın konuşmasının sonuna doğru salonda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Akkaya'ya herkesin konseri izlemeye geldiğini belirterek, "siyaset yapmayın" diye uyarıda bulundu.

Bunun üzerine Akkaya da "Biz bu baskılara çok alıştık, bizi bu baskılar yıldırmadı, onurunu koruyan insanlardan çok azınlıkta kalan insanlarız. işine gelen dinler, işine gelmeyen dinlemez" dedi. Ege Ajans Haber Müdürü Kavaklı'nın da araya girmesiyle konuşmasını sonlandıran Akkaya ile Sait arasındaki tartışma, Akkaya kürsüden indikten sonra bir süre daha sürdü.

Tartışmanın ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, konseri terk ederken, program daha sonra devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 2. Basın Konseri'nde, AK Partili Sait ile Akkaya arasında tartışma - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement