DEAH Halı Saha Turnuvası Start Aldı - Son Dakika
Spor

DEAH Halı Saha Turnuvası Start Aldı

DEAH Halı Saha Turnuvası Start Aldı

Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi (DEAH) Halı Saha Futbol Turnuvasının açılış maçı ile start aldı.

22.04.2014 15:34

Diyarbakır'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen DEAH Halı Saha Futbol Turnuvasının açılış maçı DEAH Soluksuzlar ile Çocuk Real Kobra takımları arasında oynanarak start aldı. Karşılaşma Dermanbaba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu'nun vuruşuyla başladı.

Habitat Garden Halı Saha Futbol Kompleksi,Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvasına Diyarbakır il ve ilçelerinde sağlık sektöründe çalışan 31 takım ve 310 futbolcu katıldı. Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun'un destek verdiği projedeki amaç; Yoğun iş temposu ile gecesi ve gündüzü olmayan sağlık personellerinin streslerini atmak, birlik ve beraberliği sağlayarak, kardeşlik duygularının ön plana çıkması hedeflendi.

Sporun dostluk, kardeşlik ve centilmenlik olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter. Doç. Dr. İbrahim Uygun "İnsan olmanın, toplu yaşamanın, sağlıklı olmanın, tanışıp dost olmanın en çıkar yolu spordur. Spor yapılırken de hem sağlık için, hem dostluk için ve hem de sonuçta kazanmak için yapılır. Ancak asıl amaç ille de kazanmak değil spor yapmaktır. Spor yapan taraflardan birisi olmaktır. Kazanılan başarılar, kazanılan kupalar şiltler zamanla unutulup gider. Dostluklarsa ölünceye kadar devam eder, sağlık dersen yine insana son nefesine kadar eşlik eder. Kısacası spor dostluktur, spor sağlıktır, spor en güzel yaşam tarzıdır. Bunlardan sonrada üç sonuçlu bir ihtimal vardır, oda malumunuz kazanmak, kaybetmek ya da berabere kalmaktır. Bu üç sonuçtan birisi mutlaka tecelli edecek yenende, yenilende berabere kalanda olacaktır. Önemli olan centilmence mücadele edip, kazanmak, kaybedince de kazanan rakibini tebrik etmektir. Umarım hak eden turnuvamızın galibi olur. Şimdiden tüm katılımcıları tebrik ediyorum" diye konuştu.
Öte yandan, Sağlık Turnuvasının Ana sponsorluğunu Kısa adı SAYDES Sağlık Yardımlaşma Dayanışma ve Biriktirme Sandığı, Diyarbakır Temsilcisi Nizam Korhan üstlendi. Turnuvada dereceye giren takımlara SAYDES Diyarbakır temsilcisi Nizam Korhan tarafından kupa ve spor malzemeleri verilecek.

Sağlık Turnuvası yaklaşık 2 ay sürecek Turnuvanın düzenlenmesinde büyük emegi geçen ve turnuvanın yürütülmesinden sorumlu olan, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Levent Yıldırım ise yaptığı konuşmada, bu tür Sosyal etkinliklerin her yıl düzenleneceğini ve çalışanlar arasında kardeşlik duygularının gelişmesine ve iletişimin sağlanmasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Habitat Garden Halı Saha Futbol Kompleksi Spor tesisinde oynanan hazırlık maçında DEAH Soluksuzlar, Çocuk Real Kobra karşısında 11-2 galip geldi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor DEAH Halı Saha Turnuvası Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement