Denizlili Taraftarlardan Örnek Davranış - Son Dakika
Spor

Denizlili Taraftarlardan Örnek Davranış

Denizlili Taraftarlardan Örnek Davranış

Denizli'de yaşayan Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maçın ardından yaşanan gerginlikleri protesto etmek için birlikte lokma döktürerek Fair-play mesajı verdiler.

15.05.2012 15:13

Denizli'de yaşayan Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar, derbi maçın ardından yaşanan gerginlikleri protesto etmek için birlikte lokma döktürerek Fair-play mesajı verdiler.

Spor Toto Süper Final son maçında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve Galatasaray'ın şampiyon olmasıyla sonuçlanan karşılaşma sonrası çıkan olaylar günlerdir gündemdeki yerini korurken, Denizli'de her iki takım taraftarları bir araya gelip lokma döktürdü. Başta İstanbul olmak üzere yurdun bir çok yerinde maç sonrası meydana gelen olayların tartışmaları devam ederken, Denizli'de tekstil işi ile uğraşan Galatasaray taraftarı Yusuf Akar ve Fenerbahçe taraftarı Halil Sayın birlikte lokma döktürdü. Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarların formalarıyla katıldığı Bayramyeri Meydanı'ndaki lokma dağıtımında taraftarlar birbirlerine lokma yedirdi. Birlikte lokma döken ve birbirlerine lokma yedirirken gülümseyen taraftarlar herkese Fair-play mesajı verdiler.

Galatasaray taraftarı Yusuf Akar, takımlarının şampiyon olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Yenen için de yenilen için de her şeyin bir dozu olduğunu düşünüyorum. Fair-play çerçevesinde Fenerbahçelisi ile Galatasaraylısı ile hepimiz kardeşiz. Sonuç ne olursa olsun ve kazanan kim olursa olsun biz arkadaşız. Maç bittikten sonra yine kardeşiz. İstanbul başta olmak üzere bir çok yerde meydana gelen olaylar bizi üzdü. Bizim bir çok Fenerbahçeli arkadaşımız var. Biz, hangi takımdan olursa olsun, şampiyon kim olursa olsun kutlamalara gölge düşürecek en ufak bir olaya karşıyız. Karşı olduğumuz için de, bugün birlik beraberlik mesajı vermek için birlikte lokma hayrı düzenledik. Hiçbir takım taraftarını ayırmadan herkesi davet ettik. Biz şampiyon olan takım taraftarı olarak biraz daha mutlu ve neşeliyiz. Ama biz neşemizi hiçbir zaman kabalık seviyesine getirmiyoruz. Biz tadında bir şampiyonluk yaşamak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin bir çok yerinde maç sonrası yaşanan olaylarda arabaların yakıldığını, işyerlerinin zarar gördüğünü belirten Yusuf Akar, "Bu olaylar bizim kesinlikle taraftar olarak bakabileceğimiz ve tasvip edeceğimiz olaylar değil. Biz her zaman bunların karşısındayız. Biz buradan tüm takımların yöneticilerine sesleniyoruz. Lütfen taraftarları tahrik edici demeçlerden kaçınsınlar. Gönül verdiğimiz takımın başkanının ağzından çıkacak sözlere kendimizi kaptırabiliyoruz. Onların söylediklerini farklı yönlere çekebiliyoruz. Algılamamız çok farklı olabiliyor. Beş parmağın beşi bir olmadığı gibi milyonlarca insan farklı yorum yapabiliyor. Bugün Galatasaray şampiyon oldu, yarın başka takımlar olacak. Sadece kazanan tebrik edilsin, bu çok bir şey değil. Biz hepimiz tek bayrak altında yaşıyoruz. Ben Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i sevmem şahsi demeçlerinden dolayı. Ancak milli takım kalecisi olduğu zaman biz onu hep destekliyor ve seviyoruz. Lütfen tüm taraftarlar centilmenlik içinde olsun" diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarı Halil Sayın ise, Galatasaray'ı şampiyonluğundan dolayı kutladığını belirterek, "Sonuç ne olursa olsun, kardeşliğimizi, arkadaşlığımızı devam ettiriyoruz. Şampiyon olan kutlamasını çoluğu, çocuğu ile yapabilmeli. Yaşananları tasvip etmiyoruz" dedi.

Her iki takımın taraftarları daha sonra birlikte tezahürat yaptı. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Denizlili Taraftarlardan Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement