Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası

Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, 5 kıtadan 12 ülkenin katılacağı Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasında Adana ve Türk konukseverliğini göstereceklerini söyledi.

06.09.2013 09:56

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, 5 kıtadan 12 ülkenin katılacağı Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasında Adana ve Türk konukseverliğini göstereceklerini söyledi.

Karakaya, uluslararası müsabaka almanın kolay olmadığını, Adana'nın bu konuda hayli şanslı olduğunu, kentte verilen tüm uluslararası müsabakalarda alınların akıyla çıktıklarını kaydetti.

Adana'nın Milli Takımlara uğurlu geldiğini, uluslararası müsabakalarda final oynadıklarını anımsatan Karakaya, şöyle devam etti:

"Öncelikle 5 kıtadan 12 ülkenin katılacağı şampiyonada Adana ve Türk konukseverliğini göstereceğiz. 5 yıldızlı otellerde konaklayacak olan yabancı kafilelere ayrıca kentimizin tarihi, doğal zenginliklerini görmelerini için müsabakalar dışında geziler düzenleyeceğiz. 2006 yılında Avrupa Kupası 4'lü Eleme Grubu, 2007 yılında Avrupa Kupası 8'li Eleme Grubu, 2008 yılında Gençler Avrupa Şampiyonası, 2009 yılında Büyükler Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık. Bu organizasyonlar bize referans oldu. Dünya Federasyonu yöneticileri, bu nedenle 2013 Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nı bize olan güvenlerinden dolayı verdiler. Başka anlamda Dünya Şampiyonası almanın hesaplarına 8 yıl önce başladık. Kademe kademe projeler ve başarılarla buna kavuştuk."

"DÜNYA ŞAMPİYONASINA KURUMLAR SAHİP ÇIKTI"

Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nın bütçesinin 1 milyon TL olduğunu ifade eden Karakaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başta Spor Bakanı Suat Kılıç olmak üzere, Hemşerimiz Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Dünya Şampiyonasına sahip çıkan sponsor kuruluşlardan Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Spor Toto, TRT, Garanti Bankası, Algomed Hastanesi, Atlas Jet, Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO) HiltonSA, Kent, RGK TEMSA ile gönüllülere teşekkür ederiz. Devlete yük olmadan organizasyonu gerçekleştireceğiz."

GÜNEŞ: "SEYİRCİ MOTİVASYONU ÖNEMLİ"

Adana'da gerçekleştirilen Gençler ve Büyükler Tekerlekli Sandalye Avrupa Şampiyonası'nda da başarıyla genel koordinatörlük yapan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Güneş, seyirci motivasyonun öneminin altını çizerek, girişlerin ücretsiz olacağını ifade etti.

Kafilelerinin tamamının HiltonSA Oteli'nde konaklayacağını, her ülkeye lisan bilen rehberlerin verildiğine dikkati çeken Güneş, "Spor bilgisi olan ve dil bilen toplam 78 gönüllü 24 saat yabancı ülke takımlarının tüm sorunlarıyla yakından ilgilenecekler. Ayrıca, TRT maçların büyük bölümünü naklen vereceği gibi, 46 ülkede de müsabakalar milyarlarca sporsevere ulaşacak. Dünya Şampiyonası, Adana ve ülkemiz için büyük fırsat. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Ekip çalışmasıyla organizasyondan olumlu not alacağız" diye konuştu.

Güneş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin desteğiyle müsabakaların oynanacağı Menderes ile Yüreğir Serinevler Spor Salonları'nın bazı bölümlerinin engelliler için yeniden düzenlendiğini de sözlerine ekledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement