Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası

Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda fırsatı kaçırdıklarını belirterek aksayan yönlerini bildiklerini ve bu aksaklığı gidereceklerini söyledi.

14.09.2013 11:08

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda fırsatı kaçırdıklarını belirterek aksayan yönlerini bildiklerini ve bu aksaklığı gidereceklerini söyledi. Şerefhan, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda ilk 4 maçı rahat kazandıklarını, daha sonraki karşılaşmalarda sporcuların yorgun düştüğünü, hatalar yaptıklarını ve İsveç, İngiltere ile Kanada'ya yenildiklerini, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Turnuva öncesinde hedeflerinin final oynamak olduğuna dikkati çeken Şerefhan, daha sonraki karşılaşmalarda yenilgiler alınca 7.'ye razı olduklarını ve hedeflerinden sapmalar yaşandığının belirterek, "Öncelikle Türkiye'ye ilk kez Dünya Şampiyonluğunu organizasyonunu kazandırdığımız için mutluyuz. Ülkemizde yapılan şampiyonada fırsatı kaçırdık. Aksayan yönlerimizi biliyoruz. Bunları gidereceğiz. Gönlümüzden geçen final oynamaktı. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Burada sadece hata sporcu ve teknik heyette değil. Federasyon olarak bizler de yeteri kadar kamp, yurt dışı temas ve özel maçlar yaptıramadık. En iyi malzemeleri sunamadık. Bundan böyle komşu ülkelerle ikili kamp ve özel maç sayısını artıracağız. Milli takım oyuncularını daha çok bir araya getireceğiz. Aslında bireysel olarak kötü değiliz. Takım olarak kötü oyun sergiledik" dedi.

"HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONASI"

Şerefhan, iyi bir jenerasyon yakaladıklarını belirterek bu sporcularla Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını söyledi.

Dünya Şampiyonası'nda yaptıkları 8 maçtan hayli deneyim kazandıklarını ifaden eden Şerefhan, "Demek ki bizim daha çok yabancı ekiplerle oynamamız gerekiyor. Şimdi tüm hazırlığımızı önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası için yapıyoruz. Tüm ülkeler Türkiye'nin geleceğe yatarım yaptığını gördü. Ben gelecek için karamsar değilim" diye konuştu.

Şerefhan, Dünya Şampiyonası'na katılan tüm ülkelerin kafile başkanları, antrenörleri, sporcuları, yabancı medya mensuplarının Adana'daki organizasyondan çok mutlu olduklarını belirterek, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve diğer yetkililere teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement