Elveda 2014 Dünya Kupası: 0-2 - Son Dakika
Spor

Elveda 2014 Dünya Kupası: 0-2

Elveda 2014 Dünya Kupası: 0-2

2014 Dünya Kupası için Fatih Terim ile umut yeşerten Türkiye, sahasında Hollanda ile karşılaştı. İnanılmaz gollerin kaçtığı maçın sonunda hüzün vardı.

15.10.2013 23:00

2014 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde D Grubu'nda mücadele eden Türkiye, son maçında sahasında Hollanda'yı ağırladı. Maça iyi başlayan milliler, umutlarını yediği gollerle kaybetti, kaçırdığı gollerle saç baş yoldurdu...

Müthiş baskı var ama...

Türkiye maça hızlı bir giriş yapmayı ve Hollanda kalesini bunaltmayı başardı. Ancak ilk olarak öne geçen Hollanda oldu. 8. dakikada Robben'in serbest vuruşu ağlara gitti.

44'

Burak kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak topu ayağından aşınca kaleci kontrolü sağladı.

Türkiye bu golden sonra müthiş bir baskı yapmayı başardı. 20. dakikada Türkiye etkili geldi. Burak ceza alanına topu kontrol ettikten sonra pasını soldan bindiren Arda'ya verdi. Ancak Arda hızlı olan topa yetişemedi. 21. dakikada Hollanda Lens'le etkili geldi. Pasını ceza alanı önündeki Sneijder'e verdi. Onun vuruşu isabetli olabilirdi ancak Van Persie'ye çarptı.

28. dakikada Arda'nın kullandığı serbest vuruşta top kafalardan sekti, son anda arka direği yalayarak kornere yöneldi. 26. dakikada Arda ceza alanı içinde bir anda önünde buldu, kaleci ile çaprazda karşı karşıya kaldı ama defans topu kornere yolladı. 27. dakikada Arda Turan çok zekice topu aldı. Bir anda ceza alanına yöneldi. Kaleci ile çaprazdan karşı karşıya kaldı ancak vuruşı kalecinin üzerine gitti. 35. dakikada Türkiye presle orta alanda kazandı. Top Burak'ta kaldı. Ceza alanına girdi ancak vuramadan açısını kaybetti ve top kornere çıktı.

40. dakikada Hasan Ali soldan ortaladı, müsait pozisyonda Umut yükseldi, kafayı vurdu ancak top üstten dışarıya gitti. 41. dakikada Wesley Sneijder ceza alanı önünde düşen topa gelişine vurdu ancak top sağ direği yalayarak dışarıya çıktı. 43. dakikada Mehmet Topal Umut'a harika bir pas verdi. Kaleye sırtı dönük olan Umut'un göğüs kontrolü rakipte kaldı. 44. dakikada Müthiş baskı sonucunda Burak kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak topu ayağından aşınca kaleci kontrolü sağladı.

İlk yarı 1-0 Hollanda'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Portakallar'ın temposu düştü

Türkiye ikinci yarıya şok bir golle başladı. Galatasaray forması giyen Wesley Sneijder, Fenerbahçe forması giyen Dirk Kuyt'ın asistinde skoru 2-0'a getirdi.

0 - 2

4

İsabetli şut

7

12

İsabetsiz şut

5

13

Korner

3

8

Faul

11

1

Sarı kart

3

-

Kırmızı kart

-

%51

Topla oynama

%49

Türkiye, bu golden sonra toparlanmaya çalıştı.

56. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından sektirerek yaptığı vuruşu Volkan kornere çeldi. 62. dakikada Gökhan Gönül, Arda'nın uzun pasında sağ kanatta topla buluştu. Gökhan Gönül bekletmeden Umut Bulut'a topu kesti. Ancak ön direğe yönelen top kaleci Cillessen'de kaldı.

65. dakikada Gökhan Töre'nin ceza alanı dışından plasesini kaleci müthiş bir şekilde kornere çeldi. 70. dakikada Arda Turan ceza alanı içinde gelişine dokundu ancak savunmaya da çarpan top kalecide kaldı.

76. dakikada Robben serbest vuruşu kullandı. Barajın yanından geçen topu Volkan Demirel direk dibinde kontrol etti.

79. dakikada Cenk Tosun, sol kanadı kullanmaya başladı. İçeriye çevirdiği iki topu da Hollanda savunması tehlike büyümeden uzaklaştırdı.

82. dakikada Arda Turan'ın ortasında Cenk Tosun'un kafa vuruşu aut ile sonuçlandı. Hollanda, son 10 dakikalık bölüme de skor olarak üstün girmeyi başardı. Türkiye'nin ümitleri ise yavaş yavaş dibe indi. 88. dakikada Arda Turan, sağ çaprazdan içeriye hareketlenen Olcay Şahan'a şişirdi. Yere seken top hız kazandı ve meşin yuvarlak dışarıya çıktı.

Hollanda, karşılşaşmayı 2-0 kazandı ve Türkiye, 2014 Dünya Kupası'na veda etti.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Fatih Terim

Performans: 6/10

Caner'in yerini Hasan Ali ile doldurdu. Takımını yine harika motive ettiği gözlendi ancak şanssız yenen gollerde yapacak bir şeyi yoktu. İkinci yarıdaki değişiklikleri de merhem olmadı.

Luis Van Gaal

Performans: 9/10

Çok zekice ve olması gerektiği gibi oynattı. İlk anlarda bulduğu golün avantajlarını çok iyi kullandı ve skora gitmesini bildi. Karşılaşmayı da kazanmayı başardı.

Büyük ilgi Maçtan dakikalar önce stadı dolduran 50 bin futbolseverler, mücadele öncesinden itibaren coşkulu destekleriyle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı adeta bayram yerine çevirdiler. Koltuklara konulan bayraklarla maç başlamadan önce tezahüratlar yapan taraftarlar, tribünlerde renkli görüntüler ortaya koydu. Karşılaşmanın biletlerini iki gün önceden tüketen futbolseverler, mehter marşı ile coşkulu anlar yaşadı. Taraftarların büyük çoğunluğunun milli takım formasıyla maça gelmesi dikkati çekti. Giydikleri formanın yanı sıra ellerindeki bayraklarla sporseverler, Kadıköy'ü adeta kırmızı ve beyaz renklere boyadı. Mücadelede bine yakın Hollandalı taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi. Stat dışında da taraftarların coşkulu halleri dikkati çekti. Bazı Hollandalı ve Türk taraftarların beraber maçı bekledikleri, birlikte eğlendikleri gözlendi.

Türkiye'de iki değişiklik A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, son Estonya maçına göre kadroda iki değişiklik yaptı. Estonya karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Caner Erkin'in yerine savunmanın solunda Hasan Ali Kaldırım görev aldı. Son karşılaşmada Burak Yılmaz'a yaptığı asistle ikinci golün hazırlayıcısı olan Gökhan Töre, Hollanda karşısında yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Olcan Adın ilk 11'de görev yaptı.

Hollanda'da 5 değişiklik Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Louis Van Gaal, Macaristan'ı 8-1 yendikleri karşılaşmaya göre Türkiye karşısında 5 değişiklik yaptı. Macaristan karşısında kalede görev yapan Michel Vorm, yedek soyunurken bu oyuncunun yerine Jasper Cillessen kalede görev yaptı. Macaristan karşısında ilk 11'de oynattığı Jeffrey Bruma, Kevin Strootman ve Rafael van der Vaart'ı yedeğe çeken tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Leroy Fer ve Wesley Sneijder'i sahaya sürdü. Son karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Nigel De Jong, Türkiye karşısında takımını yalnız bıraktı.

Kaleciler Volkan ve Onur el ele Karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan A Milli Takım'ın iki kalecisi Volkan Demirel ve Onur Recep Kıvrak el ele tribünleri selamladı.Taraftarlar, bu iki oyuncuyu el ele tribünlere çağırırken, daha sonra sahaya gelen tüm oyuncuları tribünlere davet etti.

Sneijder ilk 11'de, Kuyt yedek Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder, Türkiye karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Hollanda'nın bir başka milli oyuncusu Fenerbahçeli Dirk Kuyt ise yedekler arasında yer aldı. İki takımın ısınmak için sahaya çıktığı sırada Wesley Sneijder ile Dirk Kuyt, Türkiye'deki takım arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Rumen gazeteciler takipte Karşılaşmaya medya mensupları da büyük ilgi gösterdi. Toplam 320 gazetecinin takip ettiği karşılaşmada 24 Hollandalı ve 5 Rumen basın mensubu da görev aldı. Wesley Sneijder, maç öncesi, Galatasaray'daki görevinden ayrılan eski teknik direktörü Fatih Terim'e başarılar diledi. Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk da yayıncı kuruluşa maçla ilgili yorumlarda bulundu.

Kaynak: GoalCom

Son Dakika Spor Elveda 2014 Dünya Kupası: 0-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement