Fenerbahçe'de İsmail Kartal Dönemi Başladı - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'de İsmail Kartal Dönemi Başladı

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, teknik direktörlük görevine yardımcı antrenör İsmail Kartal'ı getirdi. Aziz Yıldırım ve İsmail Kartal, basın önünde sözleşme imzaladı.

12.08.2014 13:12  Güncelleme: 16:59

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın yerine kimin geleceği netleşti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu, teknik direktörlük görevine İsmail Kartal'ı getirdi.

BASIN TOPLANTISI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 16:30'da imza töreni düzenlendi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, toplantıda ilk sözü aldı ve şunları söyledi:

"Bir konuda açıklık getireceğim. Sevmediğim şeyler oluyor. Beni rahatsız ediyor. Kurumsal mı, değil mi bakmadan gereken ne varsa söyleyeceğim. Sizin de suçlarınız varsa söyleyeceğim.

"ARDA HABERİNİ YARIN YALANLAYACAKLAR"

Fotomaç'ta Arda ile ilgili haber var. Arda'yı azarlamışız. Bunu acilen yarın yalan olduğunu yazacaklar. Bakın ben bunu açıkladım. Arda'yı aradım "Durumu nedir?" diye sordum. Arda dedi ki "Gayet iyi durumda, çalışıyor ama bizim sisteme göre hoca oynatmıyor. Ama çok iyi oyuncu çok karakterli bir insan." dedi.

Ondan önce Ersun Yanal'ı aradım "Diego'yu alırsak ne dersin?" dedim, "Ben araştırma yapayım döneyim" dedi. Araştırdı döndü, o da Arda ile konuştu, "Evet alabiliriz, iyi olur." dedi. Arda'nın tek söylediği laf budur. Bizim ona ne kızmaya ne de sen karışma demeye hakkımız yoktur. Arda değerli bir oyuncudur. Biz kendisinden istediğimiz bilgiyi duyduk. Biz bilgi takviyesi yaptık. Azarladı falan bunlar ayıp şeyler.

"İŞİM GÜCÜM YOK HERKESİ AZARLAMAK İÇİN Mİ BURADAYIM?"

İşim gücüm yok, herkesi azarlamak için mi buradayım. Ahlaksızlık bu. Ağır konuşurum altından kalkamazsınız. Benim adımı bu şekilde anamazsınız. Bir şey söylemişsem arkasındayım. Dibine kadar. Sizler gibi değilim. Herkes doğru olanı yazsın biz de kabul edelim. Böyle ayıp yani."

"ELİNİZDE BELGE VARSA, GETİRİN ÖZÜR DİLEYECEĞİM"

"Bu tip hareketleri yapmayın lütfen. Ben niye azarlıyayım çocuğu ya. Benim yaşadıklarımı ben biliyorum. Eğer sizin elinizde bir belge varsa, bu olayların böyle olduğuna dair getirin koyun önüme. Özür dileyeceğim. Arda'ya kızıyorsanız onun üzerinden, Yanal'a kızıyorsanız onun üzerinden haber yapın. Kim olursa sabah televizyona çıkarım herkese cevabını veririm. Bugün burada Fenerbahçe yeni teknik direktörünü imza ile başlatıyoruz.

"İSMAİL KARTAL İLE BİR ANLAŞMA İMZALAMADIK"

Hiçbir anlaşma imzalamadık İsmail Kartal'la. Paran şu olacak bu olacak konuşmadık. Futbol A.Ş açıklayacaktır. Biz imza töreni yapıyoruz. Camianın çocuğudur diye bir laf var. Hayır. Sayın İsmail Kartal Fenerbahçe'de teknik direktörlüğü hak etmiş bir spor adamıdır. Bizim çocuğumuz şeklinde bakmıyorum olaya. İki üç gündür çalışma yaptık. Yönetim bir araya geldi iyice değerlendirdi. Sayın İsmail Kartal'la Fenerbahçe'yi yürütmeye karar verdik.

"NE AYKUT KOCAMAN, NE ZICO, NE ERSUN YANAL..."

Camiamızın çocuğudur, bizdendir yok. Her şeyi açık açık net konuştuk. İnşalllah uzun süre burada hizmet edecektir. Ne Aykut Kocaman, ne Zico, ne Ersun Yanal Türkiye'de hiçbir takımda başarılı olamamışlardır. Varsa diyin. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmışlardır, ancak kendileri yapmamışlardır. Burada bir ekip çalışması vardır. Bekçisi, taraftarı, kongre üyesi hepsidir. Bu ekip armonidir. Aynı sesi çıkarmazsa başarılı olamazsınız."

"KİMSE 'BEN ŞAMPİYON YAPTIM' DEMESİN"

Kimse 'Ben şampiyon yaptım' demesin. İyi inceleyin. İyi bakın. Trabzon'a burada şampiyonluğu kaybettik. Bizi iki defa şampiyon yaptı. O mu yaptı, o mu kaybetti bunların tartışmasını yapın. Aykut hocayla ligi kaybettik ertesi sene şampiyon olduk. Bir sene şampiyon olmakla bu değerlendirmeleri yapmayın. Herkesle yaşadığımı anlatacağım. Ne çekiyorsak kurumsal yapı diye susuyoruz. İçimize atıyoruz. Ama başkaları gidip rakı masalarında, sohbet masalarında yalan şeyler anlatıyor biz cevap vermiyoruz diye. Ama artık cevap vereceğiz.

MAHMUT USLU: "HOCAYA ALLAH YARDIM ETSİN"

"Hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. Bu söylediklerimizle köşe yazarlarını kast ediyorsunuz. Siz emekçileri kastetmiyor Sayın Başkan. Hep beraber bu seneyi de başarıyla kapatırız inşallah. Hocaya da Allah yardım etsin."

HASAN HAKKI YILMAZ: "KARTAL, TAKIMIN SESSİZ KAHRAMANI"

"İsmail Hoca her zaman bizim yanımızdaydı. Bana da sorarsanız takımın arkasındaki sessiz kahramanlardan bir tanesiydi. Şimdi öne çıkması takım üzerinde olumlu bir etken olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun."

İSMAİL KARTAL: "BURAYA GELMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM"

Sayın Başkan Aziz Yıldırım'a bu görevi layık gördükleri için teşekkür ederim. Buraya gelmek için çok uğraştım, çok sabrettim, çok bekledim. Bir değişiklik oldu. Profesyonel hayatta bunlar olabiliyor. Bu ayrılıktan sonra geçmişte yaşadığım tecrübelerim, 7 takımda teknik direktör olarak çalıştım. Yerli ve yabancı hocaların yanında yardımcılık yaptım. Çok büyük başarılar yakaladık hep beraber. Tüm bilgi birikimlerim, aldığım eğitimi takıma yansıtarak Fenerbahçeme daha büyük başarılara hep beraber yolumuza devam etmek için görevi seve seve kabul ettim.

"BAZILARININ KAFASINDA SORU İŞARETİ OLABİLİR"

Bu görevi bazılarının kafasında soru işaretleri olabilir. 4 yıldır bu takımın içinde olan bir antrenör olarak biz de kendimizi yeniledik. 'Orta ve uzun vadede Fenerbahçe Futbol Takımı'na neler lazım, neler yapılması gerekiyor' hepsine hakim olduğumu düşünüyorum. Siz sormadan ben söyliyeyim. Bir de şöyle bir olgu var basında. 'Başkanımız her antrenörün işine karışıyor, İsmail Hoca da geldi benim de işime karışabilir' gibi bir algı var. Ben futbolculuk hayatımda da, antrenörlük hayatımda da başkanımla böyle bir diyalog yaşamadım. Başkanımız bu kulübün babası gibidir. Bazı eksiklerimiz olabilir bunları diyalogla çözebiliriz. Ben bundan mutluluk duyarım, gurur duyarım. Altını çizerek söylüyorum. 'İsmail Kartal takıma neler katacak? Üstüne neler koyabilecek?' diye bunları sorabilirsiniz. İsmail Kartal hep sessiz durup işini yaptı. Bundan sonra da sadece işine konsantre olup şampiyon olmayı düşünüyorum.

"EN ÖNEMLİ MİHENK TAŞLARINDAN BİRİ OLDUM"

Fenerbahçe'de son 4 yılda 2 şampiyonluk, iki kupa şampiyonluğu UEFA'da yarı finale yükseldik. 3 Temmuz'dan bu yana bu başarıları yakalamış bir kulübün en önemli mihenk taşlarından biri oldum. Bundan sonra da Fenerbahçe'nin teknik direktörü olarak Fenerbahçe'ye katabileceklerim İsmail Kartal'ın duruşu ve bilgi birikimi olacaktır.

"YÜZLERİNİ KARA ÇIKARTMAMAK İÇİN..."

Tekrar Başkana, taraftarlara ve camiaya bu göreve beni layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Onların yüzünü kara çıkartmamak için gecemi gündüzüme katarak çalışacağımı herkesin bilmesini isterim. Hem kendim için, hem camiam için hem de Türk futbolu için herkese hayırlı olmasını diliyorum.

Burada çalışan ekip olarak 3-4 arkadaşımız bizimle devam ediyor. 5 kişilik bir ekip olarak devam diyoruz. Yurt içi ve yurt dışından önemli dostlarımın aracılığıyla bir veya iki tane daha yardımcı getirmeyi düşünüyorum.

"TAKIM ÇOK OLMASA DA HAZIR GİBİ..."

Takım şu anda çok olmasa da hazır gibi görünüyor. Ancak lige kadar en iyi şekilde hazır olacağımızı düşünüyorum. Ben bu camiayı çok yakından tanıyan, içinde yaşayan birisiyim. Bu zorlukları yaşaya yaşaya bunların üstünden gelmeyi bildiğim için bulunduğumuz durumu zorluk olarak görmüyorum. Bu şansı Fenerbahçem için en iyi şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum."

İSMAİL KARTAL KİMDİR?

25 Mayıs 1961 tarihinde doğan İsmail Kartal futbol yaşantısına Sarıyer'de başladı. Buradan Gaziantepspor'a transfer olan Kartal, iki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 10 sene formasını giyeceği Fenerbahçe'ye gitti. İsmail Kartal 1983-1993 yılları arasında sarı lacivertli takımda 236 maça çıktı. Dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı.

94-95 SEZONUNDA FUTBOLU BIRAKTI

Döneminin başarılı sağ beklerinden olan Kartal, 1993-94 sezonunda Denizlispor, 1994-95 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra faal futbol yaşamına nokta koydu.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ KARABÜKSPOR'DA BAŞLADI

5 kez A milli takım forması giyen İsmail Kartal, antrenörlük kariyerine Fenerbahçe altyapısında başladı. İlk teknik direktörlük deneyimini Karabükspor'da yaşayan Kartal, daha sonra Sivasspor'un başına geçti ve takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı.

2010-2011 SEZONUNDA AYKUT KOCAMAN'IN YARDIMCISI OLDU

Mardinspor, Altay, Malatyaspor, Orduspor, Konya Şekerspor, Hacettepe ve Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktörlük görevi üstlenen İsmail Kartal, 2010-2011 sezonununun başında Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın yanında yardımcı antrenör olarak göreve başladı.

Kartal, Kocaman'ın istifasının ardından geçtiğimiz sezonun başında sarı lacivertli ekibin teknik direktörlüğüne getirilen Ersun Yanal ile çalışmaya devam etti.


Fenerbahçe\'de İsmail Kartal Dönemi Başladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fenerbahçe'de İsmail Kartal Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • SUAT ASLAN: 2011 YILINDA AYKUT KOCAMANIN YARDIMCISIYKEN GAZİANTEPSPOR FENERBAHÇE MAÇINDA DURUM 0/0 İKEN GAZİANTEPSPOR TEKNİK EKİBİNE DOĞRU SÖYLEDİĞİ -BAŞKASI İÇİN DEĞİL, KENDİNİZ İÇİN OYNAYIN ŞEREFSİZLER -DİYE SÖYLEDİĞİ BU AHLAKSIZ ADAMIN SÖYLEDİKLERİNİ HALA UNUTMADIK VE UNUTMAYACAZ. BİZ GAZİANTEPLLER SİZİN GİBİ ŞİKECİMİYİZ. . . İNŞALLAH GALATASARAY BU SENE ŞAMPİYON OLURDA BU AHLAKSIZ ADAMIN DERSİNİ VERİR. . . 18 34 Yanıtla
    SUAT ASLAN: GÜRHAN TUNALI EZİK SENİN GİBİ KAZMALARA DENİR. . . 0 0 Gürhan TUNALI: Senin de ne kadar EZİK biri olduğun belli. Yıllar geçmiş ama o ezikliği üstünden bir türlü atamamışsın. Doğru söylüyorsun FENERBAHÇE' nin ŞİKE ŞİKE olduğu şampiyonluklar sizlerin dilinize marş olmuş. TEBRİKLER FENERBAHÇE. . . . . 0 0 SUAT ASLAN: AKILLI OLMAZSAM NE YAPICAKSIN GÜRHAN TUNALI. . . SEN GİBİ 5 PARA ETMEZ ADAMDAN MI ÖĞRENECEM FUTBOLU. YANİ ADAN DERKEN LAFIN GELİŞİ. ADAM OLSAN SÖYLEDİKLERİME HAK VERİRDİN. SEN ÖNCE ADAM OL SONRA BEN SENİNLE ADAM GİBİ KONUŞURUM. . . 0 0 SUAT ASLAN: GÜRHAN TUNALI SENİN GİBİ AĞZINDA EMZİK OLAN KİŞİLERLE MUHATAP OLMAM. SEN ŞU AĞZINDAKİ EMZİĞİ ÇIKAR ÖYLE YORUM YAP. TAM BİR ŞİKECİ FENERLİ OLDUĞUN BELLİ. . . 0 0
  • abdullah: aziz yıldırım onuda canından bezdirip gönderir. 16 7 Yanıtla
  • Gürhan TUNALI: Zaten kadro kalitesi ve oyun şablonu ve sistemi belli olan Fenerbahçe' ye kimi getirseniz başarılı olur. İsmail KARTAL bu takımı en iyi tanıyan bir teknik adam. Kesinlikle başarılı olacaktır. . . . Hayırlısı olsun. 7 14 Yanıtla
    SUAT ASLAN: BAŞARILI OLUR MU BİLMEM AMA AHLAKSIZIN TEKİ OLDUĞU BELLİ. . . ANLADINMI GÜRHAN TUNALI. . . SİZİN GİBİ ŞİKECİLERDEN HARİÇ HERHES BUNUN GAZİANTEPSPORLULARA ŞEREFSİZ DEDİĞİNİ BİLİYOR. . . FUTBOLU BİLMEDEN YORUM YAZMA. . . 0 0
  • alibaytar: İsmail Kartal burada piyon görevinde olacak. Asıl Teknik Direktör Aziz Yıldırımdır. 14 4 Yanıtla
  • GALATASARAYLI FIRAT: ARKADAŞLAR BİR GALATASARAYLI OLARAK SİZİN BAŞKAN RESMEN KENDİNİ EZELİ RAKİBİMİZ FENERBAHÇE NİN SAHİBİ SANIYOR BENCE SİZİN BU ADAMDAN KURTULMANIZ LAZIM O ZAMAN KESİN DAHA İYİ OLACAKTIR 9 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement